Поділитись:

З 1 липня зміняться вимоги щодо перевезення котів, собак та тхорів за кордон

П'ятниця, 30 червня 2023, 13:30
З 1 липня зміняться вимоги щодо перевезення котів, собак та тхорів за кордон

Уже відзавтра, з 1 липня, контроль в’їзду собак, котів і тхорів, які прибувають до Польщі разом зі своїми власниками, буде здійснюватися відповідно до вимог Європейського Союзу.

Усі спрощення, які були введені для українських власників домашніх тварин на початку дії воєнного стану, – припинені. Про це повідомили в пресслужбі Волинської митниці. 

Під некомерційним переміщенням собак, котів чи домашніх тхорів (фреток) розуміють будь-яке переміщення, що не має на меті продажу чи передачі права володіння домашньою твариною, у кількості, що в сумі не перевищує 5 голів. Щоб одержати міжнародний ветеринарний сертифікат на свого улюбленця, необхідно ще перед поїздкою звернутись до територіального органу Держпродспоживслужби регіону, в якому ви проживаєте.

З 1 липня зміняться вимоги щодо перевезення котів, собак та тхорів за кордон

Ввезення домашніх може здійснюватися тільки при умові таких пунктів: 

  • тварина ідентифікована за допомогою мікрочіпу та вакцинована від сказу (діюча);
  • серологічний титр на сказ в акредитованій лабораторії ЄС (3 місяці очікування – між датами забору крові у разі сприятливого результату аналізу крові та видачею міжнародних сертифіката);
  • міжнародний сертифікат про стан здоров’я, видається у відділі прикордонного інспекційного контролю міжрегіонального ГУ Держпродспоживслужби на державному кордоні.

Детальніше про документи читайте за посиланням. 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 

Надрукувати
мітки:
коментарів
27 квітня 2024
26 квітня 2024
25 квітня 2024
24 квітня 2024
22 квітня 2024
21 квітня 2024
13:25
19 квітня 2024