Поділитись:

У Ковелі священник зв'язав скотчем школярку, яка рвала черешні біля храму (відео)

Понеділок, 03 липня 2023, 11:53
У Ковелі священник зв'язав скотчем школярку, яка рвала черешні біля храму (відео)

У Ковелі настоятель парафії храму Святої Анни Римо-католицької зв'язав скотчем і погрожував рушницею школярці, яка рвала черешні на території костелу.

Про це йдеться в ухвалі Ковельського міськрайонного суду, інформує «Ковель медіа».

Інцидент трапився 8 червня, близько 19:00. Учениця 6-го класу одного з ліцеїв міста рвала черешні на території костелу Святої Анни, що на вулиці Вербицького у Ковелі. Настоятель парафії незаконно позбавив дівчинку волі, «зв’язавши її тіло скотчем, що супроводжувалося погрозою застосування предмета, зовні схожого на зброю у вигляді рушниці», йдеться в судовій ухвалі.

За цим фактом поліція відкрила кримінальне провадження, а 16 червня чоловіку повідомили про підозру у вчиненні злочину, передбаченого ч. 2 ст. 146 КК України (Незаконне позбавлення волі або викрадення людини).

Слідчий Ковельського районного управління поліції, за погодженням прокурора Ковельської окружної прокуратури, звернувся до суду з клопотанням: застосувати відносно настоятеля запобіжний захід у виді цілодобового домашнього арешту. Слідчий та прокурор клопотання підтримали. Захисник та підозрюваний не заперечували проти такого запобіжного заходу, але у зв’язку із необхідності здійснення благодійної діяльності та проведення богослужіння просили застосувати нічний домашній арешт.

Також настоятель парафії вказав, що не працює і грошей на заставу не має, своє існування забезпечує коштом пожертв для церкви.

З ухвали суду відомо, що він є уродженцем села Плебанівка Вінницької області, дітей на утриманні не має, не одружений, проте не судимий, відомостей про раніше притягнення до кримінальної або адміністративної відповідальності відсутні, як і відомості про негативну характеристику відсутні.

Слідчий суддя Олексій Шишилін ухвалив застосувати щодо підозрюваного домашній арешт з обмеженням у нічний час доби, заборонивши йому залишати житло з 18:00 до 8:00.

Довідково:
санкція статті ч. 2 ст. 146 КК України передбачає відповідальність у виді обмеженням волі на строк до п’яти років або позбавленням волі на той самий строк.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів