Поділитись:

Механізм виплати пенсії для переселенців (інфографіка)

Четвер, 16 лютого 2017, 19:36

Отримання пенсій жителями прифронтових та окупованих районів сьогодні перетворилося на справжній "пенсійний туризм": аби оформити й отримувати пенсію від уряду, люди йдуть на різноманітні хитрощі.

Між тим офіційно отримувати пенсію можна лише за умови не тільки реєстрації, але й проживання на підконтрольній уряду території, – повідоляє "Слово і Діло".

Для того, щоб отримати електронне пенсійне посвідчення, потрібно подати до найближчого територіального органу Пенсійного фонду пакет документів, що складається з відповідної заяви, копії паспорта, довідки про отримання ідентифікаційного номера, фотокартки і довідки внутрішньо переміщеної особи (де обов'язково має бути вказана адреса фактичного місця проживання). Не пізніше ніж за 30 днів необхідно звернутися до зазначеного в заяві відділення "Ощадбанку" для отримання пенсійної картки.

Зазначена картка розрахована на 3 роки, а кошти за нею можуть бути видані у відділенні "Ощадбанку" виключно за особистого візиту з документами, що засвідчують особу.

Надрукувати
мітки:
коментарів