Поділитись:

Заколот Пригожина загострив розкол серед російських силовиків, – британська розвідка

Середа, 05 липня 2023, 10:33
Заколот Пригожина загострив розкол серед російських силовиків, – британська розвідка

фото ілюстративне

Розвідка Великої Британії проаналізувала вплив спроби збройного заколоту Євгенія Пригожина і групи «Вагнера» на російську силову систему.

Як повідомляє «Європейська правда», про це йдеться у розвідувальному огляді Міноборони Британії за 5 липня.

Відомство звернуло увагу на зникнення з публічного простору двох російських генералів – Сергія Суровікіна і Юнус-бек Євкурова.

Як зазначили у розвідці, головнокомандувач Повітряно-космічних сил РФ Суровікін не з'являвся на публіці після заколоту «вагнерівців», а Євкурова не було на засіданні керівництва Міноборони РФ 3 липня, яке транслювалося по телебаченню.

У відомстві нагадали, що на відео потрапила розмова Євкурова з Пригожиним під час захоплення групою військових об'єктів Ростова-на-Дону.

Крім того, британські розвідники не підтверджують дані про те, що Суровікін заарештований, але зазначають, що він може перебувати під підозрою через тривалі зв'язки з «Вагнером», починаючи з його служби в Сирії з 2017 року.

Британська розвідка називає Суровікіна одним з найбільш авторитетних офіцерів у російській армії, а також зазначає, що будь-які офіційні санкції проти нього, ймовірно, викличуть розкол.

«Підозра, що потенційно впала на високих російських командирів, підкреслює, як невдалий заколот Пригожина погіршив існуючі лінії розколу в російській системі національної безпеки», – йдеться у повідомленні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів