Поділитись:

В України є постійний прогрес у виробництві власної зброї, – Зеленський

Середа, 05 липня 2023, 22:37
В України є постійний прогрес у виробництві власної зброї, – Зеленський

На кожному засіданні Ставки Верховного Головнокомандувача обговорюється питання постачання боєприпасів для Сил оборони України. І це стосується не лише поставок від країн-партнерів, а й виробництва снарядів в Україні.

Про це сказав президент України Володимир Зеленський під час свого вечірнього звернення 5 липня, – пише Суспільне.

«На кожному засіданні Ставки знову й знову повертаємося до питання боєприпасів, зокрема для нашої артилерії. І це стосується не лише постачання від партнерів, а й виробництва в Україні. Я дякую кожному й кожній, хто працює заради виконання цього нашого стратегічного, життєво важливого завдання. Постійно є прогрес у виробництві зброї в Україні», – підкреслив Володимир Зеленський.

Крім цього Зеленський повідомив, що командуванню ЗСУ доручено продовжувати посилення Північного напрямку.

«Тримаємо увагу й на Північному напрямку – усі потенційні загрози бачимо, і головкому Залужному доручено продовжувати посилення «Півночі»,  – сказав президент.

Зеленський також зауважив, що наразі Україна максимально контактує з партнерами для того, щоб ні в кого у світі не було навіть найменшого дефіциту інформації щодо ситуації на Запорізькій АЕС та створених Росією загроз.

Він додав, що Україна також готує нові "санкційні заходи".

«Готуємо нові санкції, санкційні кроки нашої держави, і сьогодні провів нараду щодо цього з першою віцепрем'єр-міністеркою Юлією Свириденко та секретарем РНБО Олексієм Даніловим. Рішення – незабаром», – сказав Зеленський.

За його словами, він також провів окрему нараду щодо укриттів.

«Провів окрему нараду щодо ситуації з укриттями в різних областях нашої держави, у різних містах. Доповідали міністр стратегпрому Камишін, профільний заступник керівника Офісу щодо регіональної політики Кулеба. На жаль, у різних містах України й досі є значна неготовність укриттів. Держава не терпітиме такої бездіяльності. І це – відповідальність місцевих керівників. Ресурс у місцевої влади в країні на укриття є», – наголосив Володимир Зеленський.

Президент нагадав, що до саміту НАТО у Вільнюсі залишився тиждень.

«Залишається рівно тиждень до ключового дня саміту НАТО у Вільнюсі. А отже, тиждень до ключового моменту для нашої спільної безпеки у Європі. Максимально працюємо з партнерами, щоб наша спільна безпека у Вільнюсі перемогла. Все залежить від партнерів», – сказав президент.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів