Поділитись:

Водіїв, які зрізають дорогу через двір в Луцьку, штрафуватимуть

П'ятниця, 07 липня 2023, 09:00
Водіїв, які зрізають дорогу через двір в Луцьку, штрафуватимуть

Знак «Житлова зона» перед в’їздом у луцький двір на Сагайдачного, 20 встановлений санкціоновано.

Про це повідомила голова ОСББ будинку, який розташований за згаданою адресою. Відтак водії, які їздять через цей двір, порушують правила, – йдеться у сюжеті телеканалу «Аверс».

Мешканці будинку на Сагайдачного, 20 уже не перший рік борються з проблемою. Через їхню прибудинкову території постійно їздять автомобілі. Водії таким чином зрізають дорогу, їдучи до чи від нового житлового масиву, який розташований неподалік.

«Ми боремося за перекриття, за те, щоб ні вантажні, ні легкові автомобілі не їздили через наш двір, ще з 2016 року. В’їжджає автомобіль і навіть не звертає уваги, що якийсь є знак. Найбільше машин тут увечері та зранку. І протягом дня теж. У нас ні пенсіонери, ні діти не можуть спокійно відпочивати», – розповідає мешканка Наталія Артемук.

Голова ОСББ Людмила Гладун зазначає, що за генпланом дорога до житлового комплексу «Зелений гай» пролягає через вулицю Дорошенка та Підгаєцьку. Але через згадані вулиці водії їздять неохоче. Шлях зрізають через прибудинкову територію на Сагайдачного, 20.

Раніше патрульні зауважили, що встановлення знака «Житлова зона» перед в’їздом у двір на Сагайдачного, 20 із ними не погоджували. Тобто він встановлений несанкціоновано.
 Нещодавно, 29 червня, встановлення знака в патрульній погодили.

«Знак виготовляв департамент. Це є комунальна земля, а на комунальній власності ми не маємо права встановлювати будь-які знаки. Тому цим займалася міськрада. Чому так сталося, що на той момент це не погодили в патрульній поліції? Я не знаю. П’ять років ми вважали, що цей знак стоїть тут на законних умовах. Ми звернулися до патрульної поліції. Нині це питання вирішено – є погодження патрульної поліції. На схемі встановлено два знаки: 5.34 і 5.35, тобто «Житлова зона» – мають право заїжджати тільки власники будинку –і «Кінець житлової зони». Наскрізного проїзду тут немає», – пояснює Людмила Гладун.

Голова ОСББ запевнила: водіїв будуть штрафувати. 

До слова, забудовник «Житлобуд 2», який зводить житловий комплекс «Зелений масив», зазначає, що за генпланом від 2015 року дорога від масиву мала пролягати через колишнє «Зелене господарство» на Рівненській, 119. Згодом до генплану внесли зміни. Нині там зводить житловий комплекс інший забудовник. Коли ці два масиви здадуть в експлуатацію, тоді їх з’єднають дорогою з наявною вулицею Рівненською.

Поки вихід із ситуації забудовник вбачає в тому, аби обладнати нормальну дорогу через вулицю Дорошенка. Зробити це, на його думку, має місто.

У департаменті містобудування міськради, своєю чергою, наголошують, що для згаданого мікрорайону розроблено детальний план території. Він передбачає забудову понад шести гектарів. І лише після реалізації детального плану території буде врегульовано всі заїзди і виїзди зі згаданого житлового масиву. Разом з тим наголошують, що забудовник мав би подбати про те, як на період будівництва мешканці мають доїжджати до своїх квартир і виїжджати, щоб не заважити іншим.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 

Надрукувати
мітки:
коментарів
26 квітня 2024
17:45
25 квітня 2024
22:02
24 квітня 2024