Поділитись:

Не треба зажиратися, або Чому судять ексдиректора музею-скансену в Рокинях (відео)

Субота, 08 липня 2023, 16:05
Не треба зажиратися, або Чому судять ексдиректора музею-скансену в Рокинях (відео)

Ексдиректора музею-скансену в Рокинях Олександра Середюка судитимуть за заволодіння бюджетними коштами у розмірі понад 110 тисяч гривень. Та історія ширша, ніж здається на перший погляд.

Про деталі розповів головний редактор сайту новин Луцька і Волині «Конкурент» Андрій Лучик в програмі «Слово редактору» на телеканалі «Конкурент TV».

За даними слідства, Олександр Середюк, отримавши диплом доктора філософії в галузі історії, видав наказ-розпорядження, згідно з яким отримував надбавку в розмірі 25 % від посадового окладу за науковий ступінь. Директор музею знав, що умови контракту, укладеного із ним Волинською обласною радою, не передбачають таких надбавок. Не передбачав їх і контракт, укладений із навчальним закладом, де він здобував ступінь.

А дійшла історія до суду наступним чином. Олександр Середюк був багаторічним директором музею-скансену в Рокинях. Він, розповідає Андрій Лучик, оформив документи так, що був співвласником музею – ще 50-ма відсотками майна музею володіла Волинська обласна рада. До того ж скансен був комунальним підприємством.

«Тобто якась дуже цікава правова форма підприємства», – зауважує автор і ведучий програми.

Через деякий час Волинська обласна рада вирішила передати Луцькій громаді, на території якої й знаходиться музей в Рокинях, це майно. Посадовці довго міркували, яким чином його передати. Зрештою вийшли на якусь певну формулу, за якою повинні були викупити частку Олександра Середюка, щоб потім частиною володіла Луцька тергромада.

Та, зважаючи на те, що ексдиректор «намутив» з документами, майно було складно передати. Відповідно, припускає Андрій Лучик, була якась «джентельменська угода», за якою Олександр Середюк передає за певні кошти свою частку, і на цьому все. Але Середюк почав воювати: заявляв, що має частку на роялті в цьому музеї, хотів отримувати частину прибутків і так далі. Аж тут, пояснює Андрій Лучик, урвався терпець: почали підіймати документи і по фактах розкладати, що і де Середюк «накосячив» із бюджетними коштами. 

«І власне, оця справа – це частинка цього всього більшого пазлу. Бо не треба зажиратися», – резюмує ведучий. 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів
26 квітня 2024
25 квітня 2024
23 квітня 2024
22 квітня 2024
21 квітня 2024
19 квітня 2024
17 квітня 2024