Поділитись:

Проти ковельського ветсанзаводу порушили кримінальну справу

П'ятниця, 17 лютого 2017, 12:49
Проти ковельського ветсанзаводу порушили кримінальну справу

Прокуратура міста Ковеля порушила кримінальну справу щодо ймовірного забруднення довкілля Ковельською філією ДП "Укрветсанзавод" . Керівництво підприємства не допускає на завод екологічну інспекцію, але в рамках кримінального провадження дослідження ґрунтів та вод таки робитимуть.

Про це повідомляє Інформаційне агентство Волинські новини.

Нагадаємо: в інтеренті з'явилися світлини тушок мертвих тварин, які лежать просто неба на Ковельській філії ДП "Укрветсанзавод". Відтоді ковельчани забили на сполох, мовляв, на околицях міста ветсанзавод скидає мертвих тварин просто у викопану яму. Натомість керівник заводу запевняв, що не варто турбуватися, адже відходи утилізують, згідно з передбаченими нормами.

Згодом на місце захоронення рештків тварин приїхала позапланова перевірка. Дослідження показали, що захоронень в землі немає. Втім, розповідають екологи, тваринні відходи зберігали з порушенням, а це могло призвести до забруднення навколишніх ґрунтів.

Тому начальник Державної екологічної інспекції у Волинській області Олександр Ткачук звернувся до керівника підприємства Вадима Сухоноса за дозволом провести комплексну перевірку.

"На словах на заводі нам повідомили, що дадуть дозвіл на перевірку, але керівництво підприємтсва звернулося до свого столичного начальства. А ті відмовили. Тому ми підготували звернення в прокуратуру. Зі своєї сторони правоохоронці відкрили кримінальне провадження й нас мають залучити до справи, що таки дасть можливість здійснити перевірку", – коментує ситуацію Олександр Ткачук.

З його слів, ймовірно, дослідження розпочнуть, як зійде сніг.

Довідково:

Волинську область визнали однією із найчистіших в Україні. Згідно з рейтингом, який уклало видання "Фокус", Волинь посіла третє місце після Чернівецької та Закарпатської областей. Цікаво, що третину всіх викидів припадає на підприємство, розміщене в Ковелі. Йдеться про Волинську філію підприємства "Львівгазтранс" у Ковелі.

Надрукувати
мітки:
коментарів