Поділитись:

Житлова субсидія: норми для її отримання не зміняться до кінця війни

Середа, 12 липня 2023, 01:12
Житлова субсидія: норми для її отримання не зміняться до кінця війни

Якби не було ухвалене відповідне рішення про залишення норми на рівні 15 %, розмір субсидії в частини українців зменшився б, а частина взагалі втратила б таку допомогу. В Україні 1 липня завершилась дія карантину та режим надзвичайної ситуації через епідемію COVID-19. У зв’язку з цим перестали діяти певні норми, які були запроваджені в цей час. Але це стосується не усіх сфер.

Про це повідомляє borg.expert.

Так українці зможуть і далі отримувати житлову субсидію, якщо витрати на комуналку перевищуватимуть 15 % від сукупного доходу домогосподарства. Відповідно до ухваленої Кабміном постанови № 651 цей норматив не змінюватимуть до кінця дії воєнного стану й протягом одного місця після його завершення чи скасування, пише «Соціальна інформаційна платформа».

Раніше передбачалося, що після закінчення карантину через пандемію коронавірусу цей показник мав зрости до 20 %.

«До початку карантину обов’язкова базова норма плати за послуги становила 20 % від середнього сукупного доходу домогосподарства. Із введенням карантину базову норму було змінено на 15 %. І вже починаючи із серпня, знову базову норму мали переглянути й встановити 20 %», — пояснила директорка департаменту пенсійного забезпечення, страхових виплат, соціальних послуг, житлових субсидій та пільг Пенсійного фонду України Олена Охріменко в ефірі телемарафону.

За її словами, якби не було ухвалене відповідне рішення про залишення норми на рівні 15 %, розмір субсидії в частини українців зменшився б, а частина взагалі втратила б таку допомогу.

Зараз реалізована можливість перегляду повідомлень про результати ухвалених рішень щодо призначення, непризначення або відмови у призначенні житлових субсидій. Нагадаємо, як дізнатися про її призначення.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів