Поділитись:

"Великі платежі, які виставляються "Луцьктеплом", будуть перераховані", - Яковлев

П'ятниця, 17 лютого 2017, 16:16

В майбутньому субсидії будуть нараховуватись на повну вартість тепла, а не тільки на норму, яка передбачена в тарифі.

Найбільше турбує людей ситуація з оплатою комунальних послуг. Про це сказав 17 лютого під час прес-брифінгу перший заступник Луцького міського голови Тарас Яковлев.

Він наголосив на тому, що методика нарахування тарифу здійснюється НКРЕП. Тому ні "Луцьктепло", ні міськрада не мають права міняти методику, за якою, відповідно до погоди, щомісяця підприємство, яке надає теплопостачання, здійснює коригування тарифу – збільшення або зменшення, залежно від того, було холодно чи тепло.

Тарас Яковлев додав, що у жовтні-листопаді базовий тариф був більший, аніж фактично виставлені людям рахунки. Тобто температура, передбачена тарифом, була більша, і замість 31,06 гривень нараховували людям платіжки з вартістю опалення 18 гривень і 28 за листопад та грудень.

Така ж ситуація, зі слів Яковлева, буде в березні та квітні, коли буде тепліше і люди платитимуть менше. Однак методика нарахування субсидії передбачала її надання тільки в межах встановленої норми. Сьогодні міністерство зрозуміло цю помилку, і вже вносить певні зміни в свої розпорядчі документи.

"Якщо сьогодні ми нараховуємо субсидію до 31 гривні, а все інше – змушені виставляти рахуночки громадянам, то ми анонсуємо, що в подальшому ці суми будуть перераховані. Тобто людям нарахування будуть зняті. Ось ці великі платежі, які виставляє "Луцьктепло", будуть перераховані. І субсидія в подальшому буде нараховуватись на повну вартість тепла, а не тільки цю норму, яка передбачена в тарифі", – зазначив Тарас Яковлев.

Надрукувати
мітки:
коментарів