Поділитись:

Волинські "дорожники" з мітлами та лопатами ремонтують засніжену дорогу (відео)

П'ятниця, 17 лютого 2017, 17:41

Підприємець і громадський активіст з Володимира-Волинського Андрій Кандиба зняв на відео, як волинські облавтодорівці вийшли ремонтувати дорогу із лопатами та мітлою, коли ще не зійшов сніг. Відео Андрій Кандиба оприлюднив у соцмережі Facebook.

Із вже класичним українським "чайничком" автодорівці почали проводити ямковий ремонт дороги Н-22 при виїзді з Володимира-Волинського, – повідомляє "Четверта влада".

"Автодор. 2017 рік. Сезон відкрито", – прокоментував автор відео.

Під час візиту активіста працівники автодору зупинили роботу, почали ховати техніку. Але Андрій Кандиба поспілкувався із ними. З його слів, торік у квітні вони вже ремонтували цю ділянку дороги.

"Фінансування немає, зарплату працівникам дали за листопад місяць минулого тижня, немає зарплати по сьогодні. До уваги депутатів і контролюючих органів, – написав в коментарі під відео громадський активіст. – Територія асфальтування – в підпорядкуванні міської ради. Заступник мера Ярослав Матвійчук з гарною дівчиною проїхав повз".

Інструменти автодорівців

Андрій Кандиба закликав депутатів та чиновників відреагувати на таку ілюзію роботи Автодору, бо інакше в Україні ніколи не буде нормальних доріг.

"Прибули два представники комісії по нагляду з району після мого дзвінка голові райради", – зазначив активіст.

Автодорівці і підготовлена для ремонту ділянка дороги

Відремонтована ділянка дороги

Районний чиновник перевіряє ремонт. Фото Андрія Кандиби

Начальник Володимир-Волинської дорожньо-експлуатаційної дільниці Микола Хільчук зазначив, що ремонтні роботи проводили його підлеглі.

– Це проводиться аварійний ямковий ремонт і це проводилося холодною органо-мінеральною сумішшю, а не асфальтобетоном, бо асфальтобетонні заводи ще не запущені. Цей ремонт може і місяць вистояти, – зазначає Микола Хільчук. – Це аварійний ремонт, бо дорога розлетілася, капітальний ремонт її проводився більше 30 років тому. Це не ми плануємо, ми є підрядна організація, – розповів він.

– А чому в таку погоду вийшли?

– В яку погоду? Там було все: і повітродувка, і бітум змазати, і пересувний котел, в якому підігрівалася суміш. Ми виїхали о 8-ій ранку, дорога була повністю суха, очистили і залатали. Закінчилася суміш, і ми поїхали грузитися. Це не тільки відкрився сезон, ми ще місяць тому частину іншої дороги пройшли. Коли будуть асфальтобетонні суміші, то будемо фрезою вирізати і латати.

– Минулого року цю ділянку теж ремонтували?

– І позаминулого. Чи то саме ця ямка, чи не ця, я не готовий сказати, – відповів Микола Хільчук. – На всіх дорогах проводилися і кожного року проводяться. Якщо покриття зношене і потребує капітального ремонту, то ніякий ямковий ремонт не врятує.

Микола Хільчук бідкається, що автодорівці не мають сучасних інструментів для роботи та й зарплату не отримали ще за грудень минулого року.

– Була претензія, чому ми з чайника поливаємо. А з чого поливати? Що маємо, те маємо. Поки що за такою технологією робилося 30 років. З чайника обливалося, а яка різниця з чого воно поллється? Обробляється край в`яжучим, – пояснює чоловік. – Інший бік питання: людина поб`є колесо, звертається в поліцію, а вона приходить і штрафує, чому ми не латаємо ямки. І накладається 1 000 гривень штрафу і судовий збір. Люди звільняються. В нас вакансій: головного інженера, начальника дільниці, трьох майстрів, і робітники, і водії, і грейдеристи... Кожного дня хтось звільняється.

Надрукувати
мітки:
коментарів