Поділитись:

На Волині у власності УПЦ «МП» досі перебуває понад 300 об'єктів (фото)

Четвер, 13 липня 2023, 17:46
Фото – ілюстративне
Фото – ілюстративне

У власності чи користуванні Української православної церкви (московського патріархату) на Волині досі перебуває 315 об'єктів, сюди входять як пам'ятки архітектури, так і земельні ділянки.

Відповідні дослідження провело та опублікувало NGL Media

NGL.media разом з YouControl зібрали інформацію про усю нерухомість, зареєстровану на УПЦ (МП) в Україні. Усі дані взяті з держреєстрів станом на травень 2023 року. Спочатку журналісти сформували список усіх організацій, у назві яких є слово «православний» (у різних відмінках), включаючи зареєстровані релігійні громади. Після того виокремили організації УПЦ МП, очистивши список від інших православних конфесій і деномінацій.

За даними медійників, у Волинській області УПЦ (МП) володіє або користується 106 спорудами та 209 земельними ділянками, загальна площа яких складає 70 гектарів. 80% землі припадає на комунальну власність, 9% – на приватну землю, 8% складають державні угіддя, а ще 3% земель невідомої власності. 

Кількість земель у власності чи користуванні УПЦ (МП)Кількість земель у власності чи користуванні УПЦ (МП)
 

Кількість майна у власності чи користуванні УПЦ (МП)Кількість майна у власності чи користуванні УПЦ (МП)
 

Нагадаємо: на Волині офіційно заборонили діяльність московського патріархату, а журналісти уже встигли перевірити, скільки волинських пам'яток архітектури перебуває у користуванні УПЦ «МП». Ба більше, у Володимирі та Нововолинську вже встигли розірвати договори оренди землі з «московським» патріархатом. Однак за словами депутата Луцькради від фракції «Громадянський Рух «СВІДОМІ» Андрія Лучика, ради могли звертатися, закликати, рекомендувати, вимагати, просити, благати, але не забороняти. Тому Луцькрада скерувала звернення до Президента Верховної ради з проханням позачергово ухвали законопроєкти, які дозволять офіційно заборонити діяльність УПЦ «МП». 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів
07 травня 2024
04 травня 2024
03 травня 2024
02 травня 2024