Поділитись:

Заступником голови "Волі народу" стане Степан Івахів, - ЗМІ

Вівторок, 26 січня 2016, 18:15

Депутат Андрій Деркач написав заяву про вихід з депутатської групи "Воля народу", де він був заступником голови, - повідомляє LB.ua.

"У зв'язку з неможливістю взяти участь у діях, пов'язаних з політичними договірняками з чинною владою [...] повідомляю про вихід зі складу депутатської групи "Воля народу". Вважаю неможливим бути причетним до дій, пов'язаних з порушенням конституційних прав громадян України шляхом ухвалення такого Державного бюджету на 2016 рік і Податкового кодексу, який знищує цілі галузі підприємництва та сільського господарства в обмін на посади і преференції, участь у корупційних схемах чинної влади", - йдеться в заяві Деркача на ім'я спікера Володимира Гройсмана.

За інформацією LB.ua, Деркач повідомив фракцію про своє рішення. На посаді заступника голови групи його змінить Степан Івахів - один з найближчих соратників покійного Ігоря Єремєєва. Найближчим часом до групи має вступити ще кілька депутатів.

Однією з причин виходу Деркача став скандал навколо внесення поправки до держбюджету, яка відтермінувала електронне декларування. Деркач виявився автором цієї поправки.

"Воля народу", до виходу Деркача об'єднувала 21 депутата, сформована переважно з екс-регіоналів. Її очолював Ігор Єремеєв, помер улітку 2015 року від нещасного випадку. Після цього головою групи обрали Ярослава Москаленка.

Надрукувати
мітки:
коментарів