Поділитись:

Міністр охорони здоров’я оголосив про епідемію грипу на Волині

Вівторок, 26 січня 2016, 17:27
Міністр охорони здоров’я оголосив про епідемію грипу на Волині

Міністр охорони здоров'я України Олександр Квіташвілі оголосив сьогодні про епідемію грипу в країні, зокрема Волинь перетнула 50% бар'єр захворюваності.

"Сьогодні у 18 областях епідемічний поріг перевищено. З них в 11 ‒ більш як на 50%. Є області, де все нормально. Найбільша кількість хворих – у Рівненській області. Найменша ‒ у Харківській області", ‒ зазначив Квіташвілі на брифінгу в Українському кризовому медіа-центрі, за інформацією Укрінформ.

За його словами, не перевищено епідпоріг у Львівській, Івано-Франківській, Закарпатській, Одеській, Миколаївській і Харківській областях.

Житомирській, Хмельницькій, Вінницькій, Чернігівській, Черкаській, Херсонській, Запорізькій ‒ епідпоріг перевищено на 50%. А (області з центрами, ‒ ред.) у Києві, Луцьку, Рівному, Тернополі, Чернівцях, Сумах, Полтаві, Кіровограді, Дніпропетровську, Донецьку, Луганську вже більш, як на 50%. Тобто у нас, в принципі, в країні є епідемія грипу", ‒ наголосив Квіташвілі.

Він сказав, що сьогодні збиратиметься штаб у Міністерстві охорони здоров'я, і розсилатиметься інформація по всіх областях, які перейшли межу порогу, про те, які заходи вони повинні вживати.

Надрукувати
мітки:
коментарів