Поділитись:

Волинський фермер нарікає на свавілля чиновників з виділенням землі

Середа, 27 січня 2016, 09:01
Волинський фермер нарікає на свавілля чиновників з виділенням землі

Говорячи про потребу в інвестиціях, влада на місцях робить все, щоб інвестиції на Волинь не прийшли.

Про це зауважив директор фермерського господарства "Вест Фенікс" Рао Самбасіба під час засідання постійної комісії облради з питань міжнародного співробітництва, зовнішньоекономічних зв'язків та інвестицій 26 січня, - повідомили Відомості.ua.

Він розповів, що його господарство є комплексним. На території Любомльського району фермер займається рослинництвом, садівництвом, птахівництвом, розведенням риби та креветок. Особливістю його господарства є наявність лабораторії, де він, зокрема, інспектує вирощування саджанців лохини. Він розповів депутатам, що упродовж 2016 року планує інвестувати в область 40 мільйонів гривень та хоче створити 140 робочих місць.

Втім розвиток його фермерського господарства гальмується відсутністю необхідних для ведення справи земель.

Зі слів Рао Самбасіби, він поважає українські закони і готовий чесно сплачувати податки, однак йому щоразу доводиться стикатись зі свавіллям місцевих чиновників, надто тих, які мають причетність до виділення землі. Нарікає інвестор і на непрозорість процедури проведення земельних аукціонів.

Як зауважив голова комісії Роман Микитюк, інвестор використовує у господарстві виключно землі запасу, втім і на них чиновники пропонують значно скоротити термін оренди, хоча лише для наведення ладу на болотистих ділянках потрібно 5-7 років.

У результаті обговорення члени профільної комісії вирішили звернутися з офіційним листом до начальника ГУ Держгеокадастру у Волинській області Василя Василенка, де буде висловлене прохання посприяти інвестору у виділенні необхідних для ведення господарки земель.

Надрукувати
мітки:
коментарів