Поділитись:

Екснардепа Рабіновича з ОПЗЖ підозрюють у держзраді

Середа, 26 липня 2023, 12:23
Екснардепа Рабіновича з ОПЗЖ підозрюють у держзраді

Колишньому народному депутату України від забороненої політичної партії «ОПЗЖ» Вадиму Рабіновичу повідомили про підозру в державній зраді.

Про це повідомили на сайті Державного бюро розслідувань.

За інформацією слідства, депутат розповсюджував серед населення та політичного керівництва країн Європейського Союзу антиукраїнську пропагандистську інформацію.

«Рабінович у своїх численних виступах та інтерв’ю оприлюднював маніпулятивні висловлювання, що несли шкоду суверенітетові, територіальній цілісності та недоторканості, державній, економічній та інформаційній безпеці України. Його пропагандистська діяльність допомагала керівництву РФ досягати своїх військово-політичних цілей та забезпечувала РФ ідеологічну допомогу в проведенні підривної діяльності проти України», – повідомили у ДБР.

Колишньому нардепу повідомили про підозру у державній зраді (ч. 1 ст. 111 КК України). Санкція статті передбачає до 15 років позбавлення волі з конфіскацією майна.

За інформацією слідства, наразі Вадим Рабінович переховується за кордоном, тож про підозру повідомили шляхом скерування відповідного запиту про міжнародну правову допомогу до Ізраїлю.

Нагадаємо: напередодні  СБУ повідомила про підозру в державній зраді керівнику забороненої партії «Наші» екснардепу Євгену Мураєву.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів
05 квітня 2024
22 січня 2024
19 січня 2024
03 січня 2024
29 грудня 2023
01 грудня 2023
14 листопада 2023