Поділитись:

ЮНЕСКО закликає заборонити смартфони в школах

Четвер, 27 липня 2023, 04:31
ЮНЕСКО закликає заборонити смартфони в школах

Є докази того, що надмірне використання мобільних телефонів призводить до зниження успішності в школах та університетах і негативно впливає на емоційну стабільність дітей.

Про це пише The Guardian, – передає Суспільне.

У звіті закликали заборонити смартфони у навчальних закладах, щоб остаточно не витіснити особисте спілкування з учителями. Зазначено, що країни мають переконатися у чітких цілях і принципах, щоб цифрові технології в освіті приносили користь і уникали шкоди як здоров’ю окремих учнів, так і ширше демократії та правам людини.

«Надмірне або невідповідне використання учнями технологій у класі та вдома – йдеться про смартфони, планшети чи ноутбуки – може відволікати, заважати та негативно впливати на навчання», – йдеться у звіті ЮНЕСКО.

Зазначається, що було проведено недостатньо серйозних досліджень, які б продемонстрували, що цифрові технології за своєю суттю додають цінність освіті.

Водночас у ЮНЕСКО визнали, що під час пандемії онлайн-навчання фактично врятувало освіту, коли школи та університети закрилися під час карантину через COVID-19. Підраховано, що понад мільярд студентів у всьому світі перейшли на онлайн-навчання під час пандемії. Однак мільйони бідніших студентів без доступу до Інтернету залишилися поза увагою.

У ЮНЕСКО підрахували, що кожна четверта країна заборонила використання смартфонів у школах. Серед них Франція, яка запровадила свою політику у 2018 році, і Нідерланди, які запровадять обмеження з 2024-го.

У ЮНЕСКО також застерегли політиків від бездумного використання цифрових технологій, заявивши, що їхній позитивний вплив на результати навчання та економічну ефективність можна переоцінити.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 

Надрукувати
мітки:
коментарів