Поділитись:

Чемпіонат Італії 2023/2024 повернеться 20 серпня, а Прімера – 11 серпня: дати старту топ-5 ліг

Середа, 26 липня 2023, 23:19
Чемпіонат Італії 2023/2024 повернеться 20 серпня, а Прімера – 11 серпня: дати старту топ-5 ліг

Літо досягло свого екватора, а це значить, що вже незабаром вболівальників чекає повернення великого футболу. Першими стартують відбіркові матчі єврокубків, а вже згодом варто чекати й на національні першості. Іспанська Прімера цього року стартує однією з перших, а чемпіонат Італії 2023/2024 – з останніх. Дати старту першого туру в топ-лігах наступні:

  • АПЛ – 11 серпня;

  • Прімера – 11 серпня;

  • Ліга 1 – 13 серпня;

  • Бундесліга – 18 серпня;

  • Серія А – 20 серпня.

Відкривати новий сезон чемпіонату Англії буде гра Бернлі, в гості до якого завітає чинний володар трофея Манчестер Сіті. Матч відбудеться 11 серпня о 22:00 за Києвом. В Іспанії старт сезону дасть гра Альмерії проти Райо Вальєкано. Її призначено на 20:30 11 серпня. В Німеччині чинний чемпіон Баварія вирушить до Бремена, де зіграє з Вердером о 21:30 18 серпня. Які матчі будуть першими у французькій Лізі 1 та чемпіонаті Італії 2023/2024, поки що не визначено. Але вже відомо, що ПСЖ вдома прийме Лор’ян, а Наполі в гостях зіграє проти Фрозіноне.

Ла Ліга, АПЛ і Серія А триватимуть до 26 серпня, а Ліга 1 та Бундесліга фінішують раніше

Після незвично пізнього завершення змагань у минулому сезоні, зумовленого паузою на проведення чемпіонату світу, ліги повертаються до звичного графіка. Першими змагання завершать німецька та французька першості. Вони фінішують 18 травня. Оскільки в Лізі 1 та Бундеслізі грає по 18 команд, а не 20, їх сезон на 4 тури коротший. Для німців 18 учасників – то традиційний показник, а от французи скоротили склад ліги вперше за 2 десятиліття.

АПЛ, італійська Серія А та іспанська Ла Ліга гратимуть на тиждень довше. Базовою датою завершення сезону вони обрали 26 травня. Але, оскільки остаточний графік турнірів ще не узгоджено, ближче до фінішу можливі коригування. Адже затвердження дат та часу проведення матчів відбувається поступово, а передсезонні жеребкування визначають лише послідовність ігор АПЛ, Серії А, Ла Ліги, Бундесліги та Ліги 1.

Де слідувати за топ-лігами в Україні

Офіційним транслятором матчів Бундесліги та АПЛ в Україні є компанія Setanta. Її канали доступні для перегляду в пакетах кабельного і супутникового ТБ, а також онлайн. Чемпіонати Франції, Італії та Іспанії показуватиме OTT-платформа MEGOGO. Їй також належить право на показ єврокубків. Крім того, компанія ретранслює канали Сетанти, тож всі топ-турніри доступні в рамках однієї підписки.

Стежити за новинами та результатами змагань можна на Sport.ua. Цей ресурс активно висвітлює всі популярні футбольні турніри, а також публікує багато статистичної інформації. На сайті доступні розклади змагань та результати ігор, турнірні таблиці, огляди, прогнози та безліч іншого корисного контенту. Для зручності вболівальників Sport ua доступний двома мовами: українською та російською.

Автор sport.ua: Сергій Циба - https://www.facebook.com/profile.php?id=100009246736006

Надрукувати
мітки:
коментарів