Поділитись:

Комбриг волинської бригади пригадав, як «задвохсотив» орків

Четвер, 27 липня 2023, 12:34
Комбриг волинської бригади пригадав, як «задвохсотив» орків

Комбриг Волинської бригади ТрО Руслан Ткачук розповів, як піднімав бойовий дух підлеглим, беручи самому участь у знищенні ворога.

Про це зокрема йдеться в інтерв'ю командира виданню AрміяInform.

«Я як командир ухвалив рішення про регулярне відвідування передових позицій командуванням бригади»

Руслан Ткачук каже, що бойовий досвід можна здобути тільки в бою.

Перед нашою смугою оборони стояли і стоять російські десантні та мотострілкові підрозділи, які є елітою їхнього війська. Перші зіткнення з ворогом нас багато чого навчили. Бо ж теорія добре, але практика, коли, на жаль, є загиблі та поранені, навчає людей набагато краще. Також це психологічна складова. Військовослужбовець, коли бачить поранення та смерті побратимів, може розвинути в собі певний страх. Тому командування бригади регулярно буває на передових позиціях. Десь наших хлопців і дівчат потрібно підбадьорити, десь підказати, а деколи й на власному прикладі показати, як застосовувати різні види озброєння.

— Особисто вам доводилося застосовувати зброю на передовій?

Я як командир ухвалив рішення про регулярне відвідування передових позицій командуванням бригади. Для бійців, які перебувають «на нулі», це надзвичайно важливо, насамперед з морально-психологічного боку. Коли вони бачать, що прийшов комбриг, поспілкувався з ними, то відчувають, що командування про них знає та дбає і ніхто ніколи не залишить їх напризволяще. А коли доведеться, військовослужбовці будуть готові виконати бойове завдання.

Якось я прибув на позиції, де нам вдалося просунутися вперед та покращити тактичне положення. Перевірив, як проведено мінування, розставлені вогневі позиції, та підказав, що можна зробити для покращення маскування. А потім було вирішено на практиці перевірити порядок відбиття ворожої атаки. Такі тренування ми проводимо регулярно — вдень і вночі, адже дії кожного бійця повинні бути доведені до автоматизму. Щоби у критичний момент була впевненість, у них виробилися рефлекси та інстинкти і вони не мали остраху застосувати ту чи іншу зброю. На той момент до позицій противника було лише 200 метрів. Кажу військовослужбовцю, який прибув зі мною: «Бери РПГ-7, а я автомат». Зайняли позиції та відкрили вогонь. Вже потім по радіоперехопленню почули, що в росіян два «200-х» і один «300-й». Напевно, вони займалися облаштуванням позицій, і нам пощастило заскочити їх зненацька. Це, безперечно, піднесло моральний дух особового складу.

Комбриг волинської бригади пригадав, як «задвохсотив» орків

Тому сьогодні ми одна згуртована команда. Я постійно кажу нашим військовослужбовцям, що кожен з нас має стіною стояти один за одного та переживати за того, хто зараз сидить у першій траншеї. І ми всі старанно працюємо заради нього.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 

Надрукувати
мітки:
коментарів