Поділитись:

Закордонні інвестори бояться вкладати в Україну через відсутність захисту прав, – експерти

Середа, 27 січня 2016, 11:03
Закордонні інвестори бояться вкладати в Україну через відсутність захисту прав, – експерти

Серйозною проблемою в Україні є захист прав інвесторів і тому перед тим, як зайти на ринок, інвестор подумає, як він ці інвестиції забере.

"Для Doing Business потрібно працювати в цьому напрямку. Він включає і суди, і фізичну безпеку. Це ключове питання, яке потрібно вирішити, щоб дійсно піднятися в рейтингу. Це не просто адміністративний питання. Це — створення клімату довіри та виконання вимог. Наведу простий приклад: зараз заборонена виплата дивідендів за кордон. Багато інвесторів турбуються, як вони можуть інвестувати, якщо потім не зможуть забрати свої інвестиції назад. Для початку треба хоча б прибрати ці обмеження, відкрити виплату дивідендів", - розповів фахівець КПМГ - партнер, керівник галузевої практики "Агробізнес" Олександр Гаврилюк виданню Аgravery.

За словами заступника директора відділу консультаційних послуг Юрія Шведа, якщо говорити про інвестиційну привабливість в АПК, то всі великі агрохолдинги хочуть залучити інвесторів на певну частку, але продати повністю — такий інтерес зустрічається рідко. У інвесторів є певний інтерес до міноритарних часток.

"Якщо говорити про сторонніх (нових) потенційних інвесторів (тобто не тих, які вже представлені на українському ринку), то у них є інтерес вже не до самих наділів/полів, а до переробки, транспортування, зберігання. Не завжди він реалізується, але є запити - і в іноземців в тому числі. Виростити, зберегти, транспортувати, продати — ось ця сфера викликає інтерес", — коментує Олександр Гаврилюк.

Надрукувати
мітки:
коментарів
28 листопада 2023
26 жовтня 2023
20 жовтня 2023
12 жовтня 2023
11 листопада 2022
25 липня 2022
20 березня 2022
19 березня 2022
02 березня 2022
15 грудня 2021