Поділитись:

Україна вимагає позбавити росіянку Смірнову нейтрального статусу після скандалу з Харлан

Неділя, 30 липня 2023, 11:45
Україна вимагає позбавити росіянку Смірнову нейтрального статусу після скандалу з Харлан

Федерація фехтування України зробила заяву про те, що вимагає позбавити російську фехтувальницю Анну Смірнову нейтрального статусу.

Про це йдеться у заяві Національної федерації фехтування України, пишуть Волинські Новини. 

Нагадаємо, під час чемпіонату світу з фехтування у Мілані стався гучний скандал. Українську спортсменку Ольгу Харлан дискваліфікували після перемоги у першому колі. Наша фехтувальниця впевнено здолала «нейтральну» суперницю з Росії Анну Смірнову (15:7). Втім українка відмовилась тиснути руку росіянці. Через це їй і виписали чорну картку. Після розголосу виконавчий комітет Міжнародної федерації фехтування (FIE) скасував дискваліфікацію української шаблістки.

Федерація фехтування України звернулася до Міжнародної федерації фехтування (FIE) з вимогою виключити російську шаблістку Анну Смірнову зі списку нейтральних спортсменів через невідповідність останньої цьому статусу і негайно усунути її від участі у змаганнях під егідою FIE.

Активність Анни Смірнової в Instagram, де вона відкрито демонструє вербальну і невербальну підтримку російської армії, яка є символом і реалізатором агресії проти України, свідчить, що вона аж ніяк не нейтральна спортсменка і ніколи не була такою.

У зверненні Національна федерація фехтування України зазначає, що це не перший випадок, коли у список нейтральних спортсменів потрапляють особи, які «діють всупереч миротворчій місії олімпійського руху, демонструючи відкриту та активну підтримку злочинного геноциду солдат російської армії на українській землі».

У зв’язку з цим федерація наполягає на тому, щоб «Виконавчий комітет FIE переглянув процес надання нейтрального статусу і зробив його більш ефективним та прозорим для всіх членів FIE».

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів