Поділитись:

Мінсоцполітики відсудило у волинської "Турії" 115 тисяч гривень за невикористані путівки

Середа, 22 лютого 2017, 21:00
Мінсоцполітики відсудило у волинської

Міністерство соціальної політики відсудило у КП "Волинський обласний санаторій матері і дитини "Турія" 114 тисяч 729 гривень за ненадані за санаторно-курортними путівками послуги для громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи, за відповідним профілем захворювання.

Про це сказано в рішенні Господарського суду Волинської області від 8 лютого 2017 року.

Послуги з оздоровлення були оплачені позивачем на підставі договору від 25.07.2014 року №14/28-ВТ про закупівлю за державні кошти санаторно-курортних путівок для громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи. Відповідно до умов договору "Турія" зобов'язалася у 2014 році надати санаторно-курортні путівки для громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи та надати за путівками послуги із санаторно-курортного лікування за відповідним профілем захворювання. Тож "Турія" повинна була надати 2 039 путівок загальною вартістю 6 492 600 гривень.

Мінсоцполітики сплатила санаторію кошти за придбання путівок, а за невикористані ліжко-дні за оплаченими путівками та невикористані путівки, які не були перенесені на інші дати заїздів, кошти "Турія" повинна була повернути після проведення звірки використання путівок за квартал протягом 3 робочих днів після підписання акта.

У квітні 2015 року Державна фінансова інспекція у Волинській області в ході планової ревізії фінансово-господарської діяльності Мінсоцполітики за період з 1 вересня 2012 року до завершеного звітного місяця 2015 рокупровела зустрічну звірку з метою документального підтвердження виду, обсягу і якості операцій та стану розрахунків з Міністерством соціальної політики за період з 1 вересня 2012 року до 1 березня 2015 року в обласному санаторії матері і дитини "Турія".

Під час звірки інспекція виявила порушення санаторієм у частині ненадання послуг з оздоровлення, які були включені до актів приймання-передачі послуг і оплачені Міністерством, однак не надані санаторієм. Така сума ненадання послуг за договором № 14/28-ВТ складає 114 729 гривень.

Зрештою, суд позовні вимоги позивача задовольнив повністю та постановив стягнути з обласного санаторію матері і дитини "Турія" на користь Міністерства соціальної політики України 114 729,00 грн заборгованості та 1 720,94 грн витрат зі сплати судового збору. При цьому суд виходив з обставин повної підтвердженості пред'явлених позовних вимог в цій частині належними та допустимими доказами.

Зазначимо, що наприкінці січня 2017 року депутати Волиньради під час засідання постійної комісії з питань використання майна спільної власності територіальних громад сіл, селищ, міст області підтримали проект рішення обласної ради "Про ліквідацію комунального підприємства "Волинський обласний санаторій матері і дитини "Турія" та припинення діяльності "Турії" шляхом його ліквідації, призначивши для цього спеціальну комісію.

Надрукувати
мітки:
коментарів