Поділитись:

Україна має свою зброю для ударів по РФ, − Данілов

Вівторок, 08 серпня 2023, 11:44
Україна має свою зброю для ударів по РФ, − Данілов

Секретар РНБО Олексій Данілов заявив, що Україна має далекобійну зброю власного виробництва, щоб завдавати ударів по Росії, а у партнерів просить таку зброю для того, щоб звільняти окуповані території.

Про це Данілов сказав у ефірі марафону новин у вівторок, 8 серпня, інформує «Українська правда».

«Я можу сказати: нам є чим бити по території Росії власним виробництвом. А для того, щоб ми могли звільняти наші території захоплені, то ми звертаємося до країн-партнерів, щоб вони нам допомогли саме з озброєнням для звільнення цих наших територій», – заявив Олексій Данілов.

Секретар РНБО звернув увагу на те, що останнім часом і Німеччина, і Франція змінили свою позицію, і наразі «максимально співпрацюють з нашою країною, розуміючи всю підступність РФ, яка продемонструвала це не тільки під час нашої війни, а і під час тих подій, які на сьогодні відбуваються на африканському континенті».

Водночас він прогнозує, що попри те, що відбувається у Нігері, де теж «без росіян не обійшлося», війна в Україні не зійде з порядку денного світової спільноти, бо російська агресія «у центрі Європи» турбує всі країни Євросоюзу.

Нагадаємо: Національний банк дослідив, як військова допомога країн-партнерів Україні вплине на ріст їх економік. Зокрема, кожен долар, витрачений на допомогу Україні генерує додаткові 65-87 центів в найближчі роки.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

 

Надрукувати
мітки:
коментарів