Поділитись:

На хабарі у $85000 зловили «Слугу народу» Анатолія Гунька (фото)

Вівторок, 08 серпня 2023, 17:36
На хабарі у $85000 зловили «Слугу народу» Анатолія Гунька (фото)

СБУ спільно з НАБУ викрили «на гарячому» народного депутата від «Слуги народу» Анатолія Гунька і двох його спільників, який за 85 тисяч доларів «продавав» землю Національної академії аграрних наук.

Про це у вівторок, 8 серпня, повідомила пресслужба СБУ.

«За гроші посадовець обіцяв бізнесмену забезпечити надання в обробіток державних земельних ділянок Національної академії аграрних наук України.
Правоохоронці задокументували злочинну діяльність нардепа та викрили його «на гарячому» під час отримання ним першої частини неправомірної вигоди у розмірі 85 тис. доларів США», – йдеться у дописі.

На хабарі у $85000 зловили «Слугу народу» Анатолія Гунька (фото) На хабарі у $85000 зловили «Слугу народу» Анатолія Гунька (фото) На хабарі у $85000 зловили «Слугу народу» Анатолія Гунька (фото) 

У межах кримінального провадження, розпочатого за ч. 4 ст. 368 Кримінального кодексу України (прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою), вирішується питання щодо повідомлення про підозру народному депутату і двом його спільникам.

Триває розслідування для встановлення всіх обставин злочину та притягнення винних до відповідальності. Зловмисникам загрожує до 12 років тюрми з конфіскацією майна.

На хабарі у $85000 зловили «Слугу народу» Анатолія Гунька (фото) 

Як інформує «Суспільне» з посиланням на джерела в правоохоронних органах, йдеться про депутата від «Слуги народу» Анатолія Гунька.

Що відомо про «Слугу народу» Анатолія Гунька

На хабарі у $85000 зловили «Слугу народу» Анатолія Гунька (фото) 

Народився у 1976 році в селі Сальне Ніжинського району. За освітою – юрист, директор підприємства «Гільдія права».

У 2020-му році Анатолій Гунько переміг на довиборах до ВР на 208 окрузі з результатом 34,1% від партії «Слуга народу», обійшовши головного опонента — лідера «Радикальної партії» Олега Ляшка.

Навесні 2018 року прокурор і начальник СУ ГУНП в Київській області на брифінгу звинуватили Анатолія Гунька у привласненні понад 115 гектарів землі вартістю 120 мільйонів гривень, яка належала ДП «Радіопередавальний центр»" у Броварах. У ЗМІ з’явились публікації, в яких Гунька називали лідером організованого злочинного угрупування.

20 березня 2019-го, тобто через рік після обшуків і повідомлення про підозру, Генпрокуратура закрила справу проти Гунька і ще низки осіб через те, що не встановили достатніх доказів для доведення винуватості їх у суді.

Згодом, у червні 2020-го року, Гунько ініціював процес стягнення моральної шкоди за незаконне кримінальне переслідування. У своєму позові він вказував, що зазнав сильних душевних страждань, негативних змін в особистому житті, втратив ділову репутацію, оскільки є публічною особою, займається громадською та політичною діяльністю.

Першочергово Гунько оцінив свою моральну шкоду у 10 мільйонів гривень, пізніше ця сума знизилась до 2 мільйонів гривень.

2022-му році Національне агентство з питань запобігання корупції склало адміністративний протокол щодо Анатолія Гунька за те, що помічник подарував йому годинник Breguet за понад 10 тисяч доларів.

У 2023 році суд визнав Анатолія Гунька винним у порушенні вимог щодо запобігання та врегулювання конфлікту інтересів. Він написав депутатське звернення до начальника ГУ НП в Чернігівській області Нідзельського В.О. Суд встановив, що Гунько надавав вказівки органу досудового розслідування в його депутатському зверненні.

Дружина депутата Гунько Наталія Іванівна є депутаткою Київської обласної ради та до травня 2023 була головою Київської обласної ради.

На хабарі у $85000 зловили «Слугу народу» Анатолія Гунька (фото) На хабарі у $85000 зловили «Слугу народу» Анатолія Гунька (фото) 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів