Поділитись:

Звільнений під заставу «Паша Мерседес» не може залишати село на Київщині і знімати електронний «браслет»

Середа, 09 серпня 2023, 11:40
Звільнений під заставу «Паша Мерседес» не може залишати село на Київщині і знімати електронний «браслет»

Звільнення з-під варти колишнього намісника Києво-Печерської лаври митрополита Павла (Лебідя) через внесення застави у розмірі 900 тисяч доларів не означає його звільнення від кримінальної відповідальності.  

Про це повідомили у Службі безпеки України.

Днями за митрополита УПЦ «МП» Павла (Лебідя), відомого як «Паша Мерседес», внесли заставу у розмірі 33,3 млн грн, через що його звільнено з-під варти, як це передбачає попереднє рішення Солом’янського районного суду м. Києва.

Служба безпеки України повідомляє, що такий вид запобіжного заходу жодним чином не вплине на справедливий розгляд справи митрополита Павла в суді.

«Наголошуємо, що звільнення з-під варти колишнього намісника Києво-Печерської лаври через внесення відповідної застави не означає його звільнення від кримінальної відповідальності. Мова йде винятково про вид запобіжного заходу, оскільки інкриміновані митрополиту Павлу статті ККУ не передбачають безальтернативного тримання під вартою», – пояснюють у СБУ.

Наразі суд наклав на митрополита УПЦ (МП) Павла низку обов’язків:

  • носити електронний засіб контролю;
  • не залишати с. Вороньків Бориспільського району Київської області без повідомлення про це слідчого (за винятком невідкладних випадків, пов’язаних із небезпекою для життя та здоров'я);
  • за першою вимогою прибувати до слідчого, прокурора, слідчого судді в даному кримінальному провадженні;
  • утримуватися від спілкування з потерпілими та свідками.

На даний час розслідування у кримінальному провадженні стосовно Павла (Лебідя) завершено, а його адвокати ознайомлюються з матеріалами справи. Після цього обвинувальний акт буде скеровано до суду.

Раніше слідчі Служби безпеки повідомили митрополиту про підозру за такими статтями Кримінального кодексу України:

  • ч. 2 ст. 161 (порушення рівноправності громадян залежно від їх релігійних переконань);
  • ч. 3 ст. 436-2 (виправдовування, визнання правомірною, заперечення збройної агресії рф проти України).

Нагадаємо: СБУ повідомила про підозру наміснику Лаври митрополиту УПЦ «МП» Павлу, відомого як «Паша Мерседес», у розпалюванні міжконфесійної ворожнечі та виправдовуванні збройної агресії рф проти України.  Шевченківський суд Києва відправив його під цілодобовий домашній арешт до 30 травня. Згодом запобіжний захід у вигляді домашнього арешту продовжили до 1 липня. Згодом Солом'янський районний суд Києва змінив запобіжний захід митрополиту УПЦ МП Павлу Лебедю з цілодобового домашнього арешту на тримання під вартою з можливістю внести заставу у понад 33 мільйони гривень. Запобіжний захід Лебедю продовжили до 14 серпня. 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів
25 квітня 2024
17 квітня 2024
04 квітня 2024
27 лютого 2024
22 лютого 2024
11 лютого 2024
11:01
06 лютого 2024
30 січня 2024