Поділитись:

У Луцьку просто неба презентували виставку «Комунізм = Рашизм» (фото)

Четвер, 10 серпня 2023, 14:22
У Луцьку просто неба презентували виставку «Комунізм = Рашизм» (фото)

У центрі Луцька в четвер, 10 серпня, просто неба презентували виставку «Комунізм = Рашизм».

Про це повідомили на фейсбук-сторінці Волинської ОВА.

«Українець – це власне те, що найбільше ненавидить росія. І все те, що з нього походить. Саме це росія намагається знищити мінімум останніх сто років, – такими словами розпочав свій виступ директор Архіву національної пам’яті Ігор Кулик під час презентації виставки «Комунізм=Рашизм». 

За його словами, мета цієї виставки вкотре показати, що будь-яке зло повинно бути покаране. Бо незасуджене зло – зростає. І тепер ми пожинаємо його плоди: комунізм поступово переріс у рашизм.

«Навіть в самій назві ми не пробували робити якісь ілюзії, ми не просто проводили паралелі, ми поставили знак дорівнює. Пряміше нікуди, що комунізм дорівнює фашизм. Бо рашизм виплив з комунізму. І ця виставка про те, аби показати, що люди, які стали жертвою цих режимів, були і в XX, і в XXI століттях. Ми про них знаємо та пам’ятаємо. Бо якщо ми забудемо про цих людей, то історія може знову повторитися», – зазначив Ігор Кулик.

Водночас співробітниця Українського інституту національної пам'яті, кандидатка історичних наук Леся Бондарук зауважила, що методи боротьби комунізму з українцями, як і рашизму сьогодні, не змінилися. Це тотальна паспортизація, масові депортації, репресії проти мирного населення та розстріли.

«Дуже рада, що виставка, яка проїхала країни Балтики та майже всю Україну, тепер у Луцьку. Тут зібрані унікальні історії. І ці історії нас єднають у боротьбі за визволення України», – додала Леся Бондарук.

Як зауважив директор департаменту культури, молоді та спорту облдержадміністрації Олександр Хвіщук, лучани та гості міста мають унікальну можливість до початку вересня ознайомитися з цією виставкою. Адже дуже важливо вивчати історію. 

Слід зазначити, що стенди розміщені навпроти головного корпусу Волинського національного університету імені Лесі Українки за адресою проспект Волі, 13. Вхід – вільний.

Довідково: виставка створена на основі архівних документів Центрального державного архіву громадських об'єднань України, Державних архівів Львівської області, Житомирської області, Миколаївської області, Вінницької області, Волинської області, сучасних світлин та задокументованих злочинів сучасної російської армії.

Автори виставки: директор Архіву національної пам‘яті Ігор Кулик та комунікаційниця Архіву Дарина Рогачук.

Над проєктом працювали: Олександр Денисенко, Тетяна Прись, Анна Ряба, Світлана Старовойт, Євгеній Янкевич.

У Луцьку просто неба презентували виставку «Комунізм = Рашизм» (фото)У Луцьку просто неба презентували виставку «Комунізм = Рашизм» (фото)У Луцьку просто неба презентували виставку «Комунізм = Рашизм» (фото)У Луцьку просто неба презентували виставку «Комунізм = Рашизм» (фото)У Луцьку просто неба презентували виставку «Комунізм = Рашизм» (фото) 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 

Надрукувати
мітки:
коментарів
27 квітня 2024
17:26
26 квітня 2024
17:45
25 квітня 2024
22:02
24 квітня 2024