Поділитись:

У Молдові закривають центри розміщення українських біженців

Четвер, 10 серпня 2023, 23:34
У Молдові закривають центри розміщення українських біженців

У Молдові закрили кілька центрів розміщення для українських біженців через скорочення витрат на їхнє утримання.

Про це Radio Moldova заявив міністр праці та соціального захисту населення Республіки Олексій Бузу, – розповідає Європейська правда.

За словами урядовця, «залежно від можливостей центру і кількості людей, які перебувають у ньому», Молдова приходить «із пропозицією здійснити перехід до общинного житла».

«Жоден біженець не буде викинутий на вулицю без альтернативи. Ці центри тимчасові, у нас є ситуації, коли ними керують люди, які не мають необхідної підготовки, тому що вони були створені в кризовій ситуації», – зазначив Бузу.

Він уточнив, що «якщо центр розрахований, наприклад, на 200 осіб, а в ньому перебуває 60 біженців, то не можна скорочувати певні витрати тільки через зменшення місткості, особливо в холодну пору року, коли доводиться опалювати все приміщення».

«Саме тому ми намагаємося відповідально підходити до оптимізації, зокрема консультуючись із біженцями і намагаючись знайти для них альтернативні варіанти», – додав Бузу.

Міністр нагадав, що наразі мережа центрів тимчасового розміщення в Молдові, утримується коштом партнерів з розвитку, тоді як інші види витрат, які переважно стосуються медичної допомоги, покриваються з держбюджету.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів
05 квітня 2024
02 квітня 2024
11 березня 2024
27 лютого 2024
22 лютого 2024
21 лютого 2024
20 лютого 2024
15 лютого 2024