Поділитись:

Волинян просять економити світло

Четвер, 23 лютого 2017, 13:13
Волинян просять економити світло

Незодавно уряд ухвалив рішення запровадити надзвичайні заходи на ринку електричної енергії.

Такі заходи діятимуть до 17 березня, – повідомляє відділ інформаційної політики у Волинській ОДА.

Зазначеним документом обумовлене застосування графіків погодинного відключення електричної енергії кінцевим споживачам, або ж так звані "віялові відключення", розширено повноваження центрального диспетчера Національної енергетичної компанії "Укренерго". Нині він має право відключати електроенергію при дефіциті потужностей в енергосистемі, а також у ручному режимі регулювати вироблення електроенергії кожною ТЕС зокрема.

Не відкидають можливості задля економії споживання антрацитового вугілля переходу блоків АЕС на роботу в режимі тижневого маневрування. Це означає, що часткове розвантаження відбуватиметься у п'ятницю, а відновлення повноїпотужності – у понеділок. Завдяки реалізації зазначених ініціатив Міністерство енергетики та вугільної промисловості України очікує, що частка АЕС у сумарному виробництві збільшиться із 57 до 61 відсотка.

На Волині керівникам підприємств пропонують долучитись до заходів, що спрямовані на забезпечення стійкості функціонування енергосистеми.

"Необхідно розглянути питання щодо можливості перенесення роботи персоналу однієї зі змін – 1-ї чи 2-ї – на нічні години доби або відкоригувати графіки праці, щоб розвантажити пікові години. У разі ж безперервного циклу роботи, слід розробити заходи щодо самостійного зниження навантаження у період із 08.00 до 22.00, а також розглянути можливість використання власних джерел живлення, включно з альтернативними", – зазначив начальник житлово-комунального господарства обласної державної адміністрації Андрій Пиріг.

Як повідомили у ПАТ "Волиньобленерго", відключень електроенергії в області не передбачається. Разом із тим волинські енергетики просять керівництво підприємств, що діють на території регіону, в найкоротший термін розробити та застосувати необхідний комплекс заходів щодо зниження навантаження.

Оскільки найбільшим споживачем електроенергії в області є населення, енергетики звертаються до волинян особливо обмежити споживання світла у вечірні та ранкові години.

Надрукувати
мітки:
коментарів
24 квітня 2024
23 квітня 2024
20 квітня 2024
09:09
19 квітня 2024