Поділитись:

Норвегія надасть Україні мобільні системи для боротьби з дронами

Понеділок, 14 серпня 2023, 17:12
Норвегія надасть Україні мобільні системи для боротьби з дронами

Міжнародний фонд для України (IFU), очолюваний Великою Британією, замовив у норвезької компанії системи для захисту від безпілотників.

Про це повідомляє УНН посиланням на пресслужбу компанії Kongsberg Defence&Aerospace.

Компанія Kongsberg Defence & Aerospace підписала контракт з IFU на поставку зенітно-ракетних комплексів (C-UAS), які будуть передані Україні. Поставка складається з декількох систем CORTEX Typhon, розроблених для протидії широкому спектру безпілотних літальних апаратів.

Вартість контракту становить 56 млн фунтів стерлінгів, або близько 750 млн норвезьких крон.

«Цей контракт забезпечить значне посилення потенціалу Збройних cил України та підтримає їхню здатність захищати свій народ та країну від повітряних загроз», – говорить Ейрік Лі, президент компанії Kongsberg Defence & Aerospace.

Довідково:
CORTEX Typhon C-UAS створений на базі програмних і апаратних засобів компаній Teledyne Flir і Kongsberg, включно із системою спостереження і дистанційною збройовою станцією (RWS) Kongsberg, а також інтегрованим бойовим рішенням (ICS) CORTEX.

Норвегія надасть Україні мобільні системи для боротьби з дронами Норвегія надасть Україні мобільні системи для боротьби з дронами 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів