Поділитись:

У Луцьку на майданчики та транспорт для людей з інвалідністю хочуть витратити 22 мільйони

Автор: Максим Косюр |
Середа, 16 серпня 2023, 10:22
Фото – ілюстративне
Фото – ілюстративне

У Луцьку погодили проєкт програми «Громада без бар'єрів», відповідно до якої у Луцькій громаді впровадять ряд заходів, аби зробити її доступнішою для людей з інвалідністю. Реалізовуватимуть програму протягом 2024-2026 років та планують витратити на це 22 мільйони 140 тисяч гривень з бюджету.

Відповідне рішення ухвалив виконавчий комітет Луцькради у середу, 16 серпня.

«Створення умов щодо забезпечення безперешкодного життєвого середовища для маломобільних груп населення, в тому числі для осіб з інвалідністю, має велику соціальну значимість, що є одним з основних елементів визнання рівності прав на їх повноцінне життя у суспільстві та створення реальних умов для реабілітації та соціальної інтеграції.», – зазначають у пояснювальній записці.

Мета програми – створити безперешкодне середовище у Луцькій міській територіальній громаді для всіх груп населення, забезпечити рівні можливості для кожної людині реалізовувати свої права. Ці нововведення допоможуть сформувати толерантне ставлення населення громади та представників бізнесу до маломобільних груп населення.

Серед іншого програма передбачає :

  • влаштування на транспорті загального користування пристроїв для зовнішнього звукового інформування пасажирів з порушенням зору;
  • розвиток мережі паркувальних зон шляхом облаштування пішохідної інфраструктури, паркувальних місць та встановлення світлофорних об’єктів з врахуванням вимог доступності;
  • забезпечення доступності закладів освіти громади для маломобільних груп населення;
  • забезпечення доступності адміністративних послуг у громаді шляхом облаштування приміщення ЦНАПу засобами безперешкодного доступу;
  • забезпечення безперешкодного доступу усім категоріям молоді, зокрема особам з інвалідністю, до молодіжних центрів;
  • влаштування інклюзивних вуличних тренажерів на територіях, які межують зі спортивними майданчиками;

Зауважимо, що питання виділення коштів бюджету Луцької міської територіальної громади на реалізацію програми буде вирішуватись враховуючи фінансову можливість бюджету громади.

Нагадаємо: 24-річний Ярослав Окапінський став чемпіоном світу з легкої атлетики серед паралімпійців. Змагання проходили з 8 до 17 липня у Парижі. У фіналі паралімпієць випередив представника Польщі на дистанції 400 м та здобув абсолютну перемогу.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів
27 квітня 2024
17:26
26 квітня 2024
17:45
25 квітня 2024
22:02
24 квітня 2024