Поділитись:

Принтер – ідеальний помічник у роботі та навчанні*

Середа, 16 серпня 2023, 15:39
Принтер – ідеальний помічник у роботі та навчанні*

Друкарська техніка використовується повсюдно і за її допомогою можна підготувати набір документів, реферат, доповідь або курсову роботу. Під різні умови та завдання є різні принтери, що відрізняються функціоналом, швидкістю друку та іншими технічними характеристиками. Але перш ніж зробити вибір, слід вивчити всі ці параметри і зупинитися на оптимальному рішенні.

Якщо друкуватиме виключно текстові документи, то не варто переплачувати за купівлю принтера з кольоровим друком. Тут https://comfy.ua/ua/printers/ можна детально ознайомитись з пропозиціями та зробити вибірку під свої запити. Враховується бренд, тип пристрою та формат друку, технологія друку, призначення, інтерфейс та додаткові функції.

Тип друку

За цим принципом пристрої поділяються на три великі категорії:

  • Матричні. Застарілий формат, що практично не використовується. Зображення на папері створюється за допомогою великої кількості дрібних крапок через удари. Відмінне рішення для свого часу, коли потрібно створювати багато документів низької якості;
  • Струменеві. Технологія друку передбачає високовольтну напругу. Застосовується кілька відсіків з чорнилом, іменованими картриджами, які забезпечують перенесення символів чи зображень на папір;
  • Лазерні. Висока швидкість друку та висока роздільна здатність.

Ідеальним варіантом для друку документів є лазерний принтер, а для друку кольорових зображень відмінно підійде струменева модель.

Бренди

Одним із лідерів на ринку є компанія Canon, що пропонує обладнання для офісного та домашнього користування. Компанія HP також наголошує на принтерах, хоча основа діяльності – це інформаційні технології та вимірювальні прилади.

Бренд Samsung із Південної Кореї виробляє практично всі види пристроїв та побутової техніки, включаючи принтери. Компанія Xerox є одним з лідерів на ринку з виробництва друкувальної та копіювальної техніки.

Особливості техніки

Комфорт друку підвищує наявність Bluetooth, Ethernet (RJ-45), NFC та Wi-Fi, що дозволить налаштувати бездротовий друк або друкувати не з ПК, а ноутбуків, смартфонів та планшетів, надсилаючи документ пристрою. Також є функція друку дуплекс, без полів, а також друк на CD/DVD дисках. Деякі моделі МФП можуть доповнюватися факсом.

Обов'язково потрібно врахувати швидкість друку, що є важливим для великих офісів. Непоганим доповненням стане наявність дисплея на принтері, щоб контролювати друк, вказувати кількість аркушів для копіювання та багато іншого.

Надрукувати
мітки:
коментарів