Поділитись:

Twitter надав прокурорам доступ до особистих повідомлень та дописів Дональда Трампа

Четвер, 17 серпня 2023, 03:53
Twitter надав прокурорам доступ до особистих повідомлень та дописів Дональда Трампа

Федеральні прокурори отримали доступ до величезного масиву даних соцмережі Twitter, що стосувалися облікового запису 45-го президента США Дональда Трампа.

Про це пише Бабель.

Судячи з нещодавно розкритих судових документів, якими поділилось видання Politico, ордер на обшук вимагав від Twitter надати усі твіти, які акаунт @realdonaldtrump створив, підготував, уподобав чи ретвітнув, а також особисті повідомлення.

Усі пристрої, які використовувалися для входу в @realdonaldtrump, також потрібно було записати та надати адвокату, а також налаштування конфіденційності облікового запису та історію IP-адрес з жовтня 2020 року по січень 2021 року. Крім того, Twitter зобов’язали передати всі пошукові запити та інформацію про місцезнаходження облікового запису за той самий період часу.

Прокурори наполягали на тому, що Twitter повинен дотримуватися наказу про нерозголошення, який забороняє компанії повідомляти Трампу про ордер, щоб не ставити під загрозу саме розслідування.

Адвокати Twitter спершу опиралися, але окружна суддя США Берил Гавелл наполягала на цьому і звернула увагу «‎на надзвичайні зусилля компанії заздалегідь повідомити Трампа про ордер на обшук».

«Це тому, що новий генеральний директор хоче подружитися з колишнім президентом?», – спитала вона під час слухання 7 лютого 2023 року.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів