Поділитись:

За сітки і ятери: на Волині оштрафували браконьєрів

Четвер, 17 серпня 2023, 16:18
За сітки і ятери: на Волині оштрафували браконьєрів

У липні волинські рибоохоронці здійснили 19 рибоохоронних рейдів та викрили 29 порушень правил рибальства.

Про це повідомляє пресслужба Волинського рибоохоронного патруля.

На порушників правил рибальства склали 21 протокол за ч. 3 ст. 85 КУпАП (риболовля з перевищенням знарядь, знаходження поблизу водойми з сухою сіткою), 2 протоколи за ч. 4 ст. 85 КУпАП (вилов риби з застосуванням заборонених знарядь лову) та 2 – за ч. 1 ст. 88-1 КУпАП (незаконний збут водних біоресурсів).

Крім того, інспектори оформили 4 акти безгосподарського майна, згідно з яким вилучили 25 од. заборонених знарядь лову (серед яких 1238 метрів сіток) та 5 кг водних біоресурсів. За актами безгосподарського майна попереджено збитків рибним запасам на суму 199 696 грн. На порушників наклали штрафів на суму 1870 грн. У порушників вилучили 2 од. заборонених знарядь лову. 4 справи передали до суду для притягнення порушників до адміністративної відповідальності.

Так, 6 липня на озері Люб’язь Камінь-Каширського району на території національного природного парку «Прип’ять-Стохід» громадянин рибалив сітним знаряддям лову.

11 липня на Турському водосховищі Ковельського району виявили безгосподарське майно. З водойми вилучили 12 сітних знарядь лову. 

24 липня на озері Велике Згоранське Ковельського району викрили двох місцевих мешканці, які знаходились біля водойми і зберігали при собі риболовецькі сітки. На громадян склали протоколи про адміністративні правопорушення за ч. 3 ст. 85 КУпАП та наклали відповідні штрафні санкції.

28 липня на річці Прип’ять на території Національного природного парку «Прип’ять – Стохід» викрили громадянина, який ловив рибу за допомогою ятера. На порушника склали адміністративний протокол за ч. 4 ст. 85 КУпАП, сітне знаряддя вилучили. Матеріали справи будуть скеровані в суд для притягнення порушника до відповідальності.

За сітки і ятери: на Волині оштрафували браконьєрів 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

 

 

Надрукувати
мітки:
коментарів