Поділитись:

У Луцьку жінка нарікає на безкоштовне житло в готелі (відео)

Автор: Максим Косюр |
П'ятниця, 18 серпня 2023, 10:01
У Луцьку жінка нарікає на безкоштовне житло в готелі (відео)

У Луцьку пані Вікторія, яка безкоштовно проживає в одному з готелів, скаржиться, що там підняли ціни за комунальні послуги і їй доведеться платити більше.

Про це йдеться в сюжеті телеканалу «Аверс»

Після початку повномасштабного вторгнення один з луцьких готелів виділив три поверхи під своєрідний «гуртожиток», аби надавати житло переселенцям. Вони ж мають платити тільки за комунальні послуги – 130 гривень на добу, якщо проживають в однокімнатному номері. Тепер частина «пільгових» мешканців бідкається, що готель піднімає плату за комунальні послуги й ціна вища, ніж у звичайній квартирі.

«Це ж вам не квартира. За що вони беруть кошти? Зе те, що вода, за те, що «економки» світла?», – запитує пані Вікторія.

Вікторія, проживає у готеліВікторія, проживає у готелі

Директорка готелю Світлана Черняк зазначає, що готель і справді не є квартирою, а є юридичною особою, тому тарифи за комунальні послуги для них втричі вищі, ніж для побутових споживачів. Держава нараховує плату для них, як для підприємства, а не як для будинку чи квартири.

«Якщо після збільшення тарифів на світло у будинку людини платить 2,64 гривні за кіловат, то для нас це 7 гривень. Так само й тарифи на тепло. З 2021 року у Луцьку є умовно постійна величина, яку ми платимо 12 місяців у році. Це дуже велика частина витрат. Ми мусимо виходити хоча б в нуль. Гарячу воду не постачатимуть, якщо не платити за неї», – каже директорка.

Світлана Черняк, директорка готелюСвітлана Черняк, директорка готелю

Вона також додає, що якщо у готелі людини живе сама в кімнаті, то для неї ціна зросте на 20 гривень, а для двох людей – на 30 гривень. За її словами, після початку великої війни протягом чотирьох місяців у закладі безкоштовно, тричі на день, харчували близько 400 людей. Сьогодні ж за так харчують тільки військових після контузії.

Пані Світлана, яка живе у готелі з перших днів війни каже, що їх спочатку утримували безкоштовно. Вони не платили ні за житло, ні за харчування. Їм виділили кімнату та укомплектували приміщення усім необхідним: поставили холодильник, піч та пральну машину. Жінка додає, що розуміє керівництво закладу та не нарікає на збільшення плати, адже готель мусить за якісь кошти функціонувати. Крім того, декілька слів вона сказала й про пані Вікторію.

«Вона на сигарети знаходить собі гроші, на випивку теж знаходить копійку, а за якість 30 гривень здійняла такий ґвалт. Мені соромно за таких людей», – зазначає мешканка.

Дирекція ж готелю гадає, ніби у людей просто склалось враження, що вони зобов'язані щось робити. Але це не так, адже від держави не було жодних дотацій чи знижок на комунальні послуги. Підвищення цін, за словами керівниці закладу, відбудеться не вибірково, а для всіх, тому радить гостям скооперуватися і вийде дешевше для всіх.

Нагадаємо: наші журналісти робили експеримент, в якому з'ясовували чи зможе росіянин орендувати квартиру у Луцьку або скористатися послугами профільних агентств. Тоді результати нас неприємно вразили, адже серед усіх опитаних, тільки одна працівниця компанії з нерухомості нам відмовила. Ми вирішили не зупинятися лише на орендодавцях та додатково перевірити принциповість готелів у місті.

Цього разу журналіст називався Михайлом, який приїхав з Польщі і йому терміново необхідне місце для ночівлі. Проте молодий хлопець за національністю не поляк, а, на жаль, росіянин. Для перевірки обрали усім відомі готельні комплекси міста – «Noble Boutique Hotel», «Світязь», «Україна», «MOJO Boutique hotel», «Срібні лелеки» та ще декілька інших.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів
26 квітня 2024
17:45
25 квітня 2024
22:02
24 квітня 2024