Поділитись:

У Луцьку затримали «благодійників», які допомагали ухилянтам (фото)

П'ятниця, 18 серпня 2023, 16:50
У Луцьку затримали «благодійників», які допомагали ухилянтам (фото)

У Луцьку затримали викрили трьох громадян, серед яких – директор волинської філії одного з усеукраїнських благодійних фондів, які сприяли ухилянтам у втечі з України.

Про це повідомила пресслужба прокуратури Волинської області.

Трьох громадян, один з яких – директор волинської філії одного з усеукраїнських благодійних фондів, викрили в організації за попередньою змовою групою осіб незаконного переправлення осіб через державний кордон України із корисливих мотивів (ч. 3 ст. 332 КК України).

За даними слідства, спільники за 5 500 доларів США забезпечували внесення відомостей про військовозобов'язаних чоловіків до інформаційної системи «Шлях» як про водіїв, які їдуть за кордон по гуманітарну допомогу.

У такий спосіб вони уможливлювали виїзд ухилянтів у країни Євросоюзу.

У четвер, 17 серпня, у Луцьку біля автостанції зловмисників затримали під час одержання коштів від одного з бажаючих виїхати за кордон чоловіків. 

Усім трьом фігурантам повідомили про підозру у вчиненні злочину.

Вирішується питання про обрання їм запобіжних заходів у вигляді тримання під вартою.

Досудове розслідування веде СУ ГУНП у Волинській області за оперативного супроводу 2 відділу 6 управління Департаменту військової контррозвідки Служби безпеки України.

Примітка:
відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

У Луцьку затримали «благодійників», які допомагали ухилянтам (фото)У Луцьку затримали «благодійників», які допомагали ухилянтам (фото) 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів
25 квітня 2024
23 квітня 2024
22 квітня 2024
18 квітня 2024
16 квітня 2024
11 квітня 2024