Поділитись:

На Черкащині громада замість ремонту доріг закупила антидронові рушниці для ЗСУ

Субота, 19 серпня 2023, 08:00
На Черкащині громада замість ремонту доріг закупила антидронові рушниці для ЗСУ

Замість ремонту доріг – антидронові рушниці. Червонослобідська громада на Черкащині передала 5 мільйонів гривень, за які планували полагодити автошляхи, на потреби військових. Вони за ці кошти планують закупити антидронові рушниці для 118-ї окремої бригади ТрО.

Українські захисники звернулися до громади по допомогу і вже на найближчій сесії гроші для них знайшли, – інформує 5 канал

Канави на дорогах, що аж автівку трясе, – таких вулиць у Червонослобідській громаді – безліч.

"Є такі, що підлатували, робили, то вони не погані, є що аж плачуть критично", – каже місцева жителька.

Багатьом цього року прийшла черга на ремонт, але його не буде – повідомили у міськраді. 5 мільйонів із цієї статті бюджету перерахували на іншу. Голова громади Олександр Литвиненко каже: ці гроші відправлять на закупівлю антидронових рушниць для військових.

"Нагальна потреба ремонту автомобільних доріг вона була, є і буде, раніше було це в пріоритеті кожної громади, але на сьогодні ми вирішили, щоб придбати для наших захисників ці антидонові рушниці, бо людське життя воно найдорожче і воно не оцінюється ніякими коштами", – наголошує сільський голова Червонослобідської ОТГ.

Напередодні до громади звернулися бійці 118-ї бригади тероборони з проханням допомогти закупити обладнання для боротьби з безпілотниками, якими активно атакують українські позиції російські окупанти.

Саме такі нині потрібні нашим захисникам. Грошей  Червонослобідської громади вистачить на 10 антидронових рушниць.

"Між оператором і квадрокоптером іде управління через пульт, так оця антидронова рушниця паралізує сигнал між оператором і дроном, і тоді вони його просто глушать, і вони його просто або садять, або відводять в сторону, після того як вони впадуть спеціалісти підходять і забирають цей дрон і користуються вже проти тих ворогів", – розповідає заступник командира 118-ї окремої бригади Тероборони Руслан Батир.

У селі прохання військових вирішили задовольнити, адже з 15 тисяч жителів громади воює близько тисячі. Місцеві постійно збирають допомогу для односельців, які на фронті. Тож від нового асфальту відмовилися легко.

"Хай тільки перемога якнайшвидше, то не головне – дорога", – вважає Ірина Паламарчук.

"Щоб скоріше перемога була, а дороги, плітки, це все почекає, ми дуже надіємось на нашу перемогу, на наших хлопців. Хай смерть ворогам", – каже Ольга Нечай.

Антидронові рушниці придбають в українських виробників. А дороги ремонтуватимуть, якщо після всіх витрат громади залишаться гроші. Плани на капітальні ремонти чекатимуть до перемоги.

Тим часом на Волині, у Ківерцівському ліцеї,  мають намір збудувати нове укриття майже за сім з половиною мільйонів гривень. До цього останні два місяці тривав скандал довкола стадіону, пов'язаний із закидами щодо неефективного використання коштів під час повномасштабної війни. Ківерцівська міська рада оголосила два тендери на проведення капітального ремонту футбольного поля та бігових доріжок на загальну суму в понад 145 мільйонів гривень. 27 червня гуманітарний відділ Ківерцівської міськради скасував два тендери щодо стадіону, посилаючись на лист правоохоронців. Але згодом підготовку скандального будівництва стадіону вартістю 145 млн. поновили на вимогу Антимонопольного комітету.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 

Надрукувати
мітки:
коментарів
05 квітня 2024
25 березня 2024
29 січня 2024
04 грудня 2023
19:19
13 листопада 2023
11 жовтня 2023
03 жовтня 2023
03 серпня 2023
12 липня 2023
07 червня 2023