Поділитись:

У Ківерцях вже уклали договори на будівництво стадіону за 145 мільйонів (фото)

Понеділок, 21 серпня 2023, 11:36
У Ківерцях вже уклали договори на будівництво стадіону за 145 мільйонів (фото)

«Будівельна корпорація «РСГ» виграла спір в антимонопольному комітеті та примусила мерію міста Ківерці 14 серпня укласти з нею угоди на будівництво стадіону на 145 мільйонів гривень.

Про це повідомляється в системі «Прозорро», пишуть «Наші гроші».

В червні Гуманітарний відділ Ківерцівської міськради оголосив дві закупівлі на ремонт футбольного поля і бігових доріжок. В обох випадках на відкритих торгах з результатом 72,57 млн грн та 72,58 млн грн перемогла «Будівельна корпорація «РСГ».

3D проєкт стадіону3D проєкт стадіону
 

Мер міста Олександр Ковальчук повідомив, що хоче перетворити Ківерці на «спортивну столицю області», порівнюючи своє місто з населенням у 14 тисяч та Луцьк. Для цього він планує знести старий стадіон, а замість нього побудувати новий, зі штучним полем та новим освітленням.

Такі великі витрати на об’єкти, не пов’язані з обороною у розпал війни з Росією, викликали суспільне обурення. На 145 млн грн можна купити більш як 6 тисяч FPV-дронів, кожен з яких може вбити російського солдата, або завдавати удару по ворожій техніці.

На це мер Ківерців відповів, що «військовослужбовці з 50, 51, 53 батальйонів поки допомоги не потребують, адже забезпечені усім необхідним. А коли захисники повертатимуться з фронту, то мають бачити, що влада не протирає штани, а щось робить, і військові не дарма захищають нас».

3D проєкт стадіону3D проєкт стадіону
 

Після цих скандальних висловлювань Національна поліція прислала в мерію листа про те, що замовник у тендерній документації не встановив вимогу про надання антикорупційної програми та наказу про призначення уповноваженого з реалізації антикорупційної програми від учасника. Відтак замовник скасував торги на стадії, коли вже були подані пропозиції учасників.

Компанія «РСГ» вирішила, що відміна тендерів порушує її права та поскаржилась в Антимонопольний комітет. Тендерна Комісія погодилась з тим, що відсутність вимоги про антикорупційну програму та уповноваженого в учасника не є підставою для відміни торгів. Згідно з законом, такими підставами є:

  1. відсутності подальшої потреби в закупівлі товарів, робіт чи послуг;
  2. неможливості усунення порушень, що виникли через виявлені порушення вимог законодавства у сфері публічних закупівель, з описом таких порушень;
  3. скорочення обсягу видатків на здійснення закупівлі товарів, робіт чи послуг;
  4. коли здійснення закупівлі стало неможливим внаслідок дії обставин непереборної сили.

На основі цього рішення АМКУ Гуманітарний відділ Ківерцівської міськради 14 серпня уклав дві угоди з «Будівельною корпорацією «РСГ» на будівництво стадіону вартістю понад 145 млн грн.

Попередній вигляд готового проєктуПопередній вигляд готового проєкту
 

По одній з цих закупівель була дешевша пропозиція від ТОВ «Стиль-Декор», яке пропонувало виконати роботи по футбольному полю за 63 млн грн, тобто на 9 млн грн дешевше від майбутнього переможця. Однак замовник відхилив її через відсутність низки документів у пропозиції.

Довідково:
Власником ТОВ «Будівельна корпорація «РСГ» є Роман Павелчак з Івано-Франківської області. Раніше фірма була прописана у Львові, але перед самим тендером перереєструвалась у Ківерцях.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів