Поділитись:

Іван Мирка відповів на скарги волинян щодо доріг

Понеділок, 27 лютого 2017, 15:55

Директор департаменту інфраструктури та туризму Волинської ОДА Іван Мирка прокоментував скарги про те, що "разом зі снігом зійшов асфальт".

"Так, дійсно, дороги в складному стані, і ми несем за це відповідальність", – написав він у Facebook.

З його слів, у 2015 році команда ОДА виробила стратегію, яка передбачає щороку капітально ремонтувати одну дорогу, а інші кошти витрачати на аварійновідновлювальний та поточний ремонт усіх 6 200 км доріг.

"Дороги фактично усі є повністю зношені. При такому досить невеликому фінансуванні ми вважаємо, що не можемо всі кошти витрачати лише на ямки, слід робити і те, що залишиться на роки", – зазначив Мирка.

Він зауважив, що до 2020 року на Волині планують відновити усі основні магістралі.

У 2016-му році на Волині відремонтували напрямок з Луцька на Львів. А в 2017-му запланували ремонт в напрямку Луцьк-Володимир та об'їзні біля Луцька.

Як пише Мирка, Волинська облдержадміністрація є активним учасником та ініціатором реформи дорожної галузі, з 2018 року нарешті запрацює дорожній фонд.

"Відповідно до цього закону, нарешті кошти на дороги будуть автоматично надходити винятково на ремонт та будівництво доріг, а також, що дуже важливо, нарешті підуть кошти на дороги місцевого значення. Для ремонту усіх доріг місцевого значення необхідно 72 млрд грн", – пояснив Іван Мирка.

Також він закликав Службу автомобільних доріг та облавтодор якісно і сумлінно виконувати свої завдання та договірні зобов'язання. А громадськість запросив до співпраці.

"Вибачте за незручності, реформуємо країну" – додав він.

Надрукувати
мітки:
коментарів