Поділитись:

Волинян покарають за підробку товарів "Procter & Gamble" (фото)

Вівторок, 28 лютого 2017, 10:46
Волинян покарають за підробку товарів

Трьом жителям Луцька, які організували підпільне незаконне виробництво підроблених засобів догляду та побутової хімії "Ariel", "Tide", "Head&Shoulders", "Fairy" та "Vanish", інкримінують незаконне використання знака для товарів і послуг, що завдало матеріальної шкоди в особливо великому розмірі.

Про це повідомляє відділ комунікації поліції Рівненської області.

Нагадаємо: працівники відділу протидії кіберзлочинам в Рівненській області та безпосередньо Департаменту кіберполіції спільно зі слідчими Рівненського відділу поліції, прокуратурою обласного центру викрили підпільне незаконне виробництво побутової хімії "Ariel", "Tide", "Head&Shoulders", "Fairy" та "Vanish" у Луцьку.

На сумнівну якість порошків та шампунів поскаржилися рівнянини, які купували продукцію у мережі Інтернет, зокрема і через соцмережі. За фактом незаконного використання знака для товарів і послуг, фірмового найменування, кваліфікованого зазначення походження товару відкрили кримінальне провадження. До розслідування поліцейські долучили і представників компанії "Procter & Gamble", які були обурені появою на ринку величезних партій контрафактної продукції. Адже зловмисники збували підроблений товар на території Рівненської, Волинської, Київської, Одеської та Дніпропетровської областей.

28 квітня 2016 року поліцейські провели на території Рівненської та Волинської областей вісім санкціонованих обшуків: у виробничих приміщеннях, автомобілях та помешканнях зловмисників. Правоохоронці вилучили близько 40 тонн підроблених товарів, інгредієнтів для їх виробництва, тару для пакування, механічні пристрої для виготовлення та фасування, поліграфію, комп'ютерну техніку, на якій проводився облік товарів, банківські картки, призначені для проведення розрахунків за продукцію, первинну бухгалтерську документацію та чорнові записи. Загальна вартість вилученої продукції становить понад мільйон гривень.

У ході досудового розслідування слідчі встановили, що 33-річний житель Луцька, маючи на меті систематичне отримання незаконних доходів шляхом виробництва та реалізації на території Рівненської та Волинської областей фальсифікованої продукції із незаконним використанням знаку для товарів і послуг, права власності на які належать компанії "The Procter & GambleCompany", організував та очолив злочинну групу, до складу якої залучив 29-річного та 28-річну жителів Волині.

Діючи як організатор та керівник, він розробив "бізнес-план", схвалений всіма учасниками, відповідно до якого і розподілив функції задля досягнення спільної злочинної мети.

Так, у січні 2016 року в м. Луцьк він організував оренду приміщень для виготовлення та зберігання фальсифікованої продукції: закуповував пральний порошок невідомого походження, тару для пакування, а також етикетки з нанесеними позначеннями торгівельних марок, які в подальшому передавав 29-річному поплічнику для переміщення та постачання продукції. Також організатор забезпечував групу транспортними засобами, контролював процес виробництва та реалізації фальсифікованої продукції, розподіляв отримані кошти між членами організованої групи, а частину грошей використовував для подальшої злочинної діяльності.

28-річна лучанка через Інтернет на різних сайтах та спеціально створеному інтернет-магазині розміщувала оголошення про продаж продукції, приймала телефоном замовлення від клієнтів, знімала грошові кошти, перераховані клієнтами на рахунок.

Таким чином організована група в складі трьох осіб незаконно використала знак для товарів і послуг, права на які належать компанії "The Procter & Gamble Company", чим завдала матеріальної шкоди в особливо великому розмірі на суму майже 50 тисяч гривень.

33-річному організатору вручено повідомлення про підозру у вчиненні злочину, передбаченого частинами 2, 3 статті 27 частиною 3 статті 229 Кримінального кодексу України, решті двом — за частиною 3 статті 229 ККУ.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні триває.

Волинян покарають за підробку товарів Волинян покарають за підробку товарів Волинян покарають за підробку товарів Волинян покарають за підробку товарів Волинян покарають за підробку товарів Волинян покарають за підробку товарів Волинян покарають за підробку товарів

Надрукувати
мітки:
коментарів
27 січня 2024
11:15
03 серпня 2023
13 липня 2023
12:07
27 травня 2023
19 травня 2023
04 квітня 2023
14 січня 2022
23 грудня 2021
03 грудня 2021
13 листопада 2021