Поділитись:

Білорусь звинуватила польський вертоліт у порушенні кордону: що каже Польща

П'ятниця, 01 вересня 2023, 23:27
Фото: Главком
Фото: Главком

Державний прикордонний комітет Білорусі заявив, що польський військовий гелікоптер удень у п’ятницю, 1 вересня, нібито перетнув білоруський кордон. У Білорусі опублікували відео у якості «доказу».

Про це пише «Українська правда».

Деталі: Білоруські прикордонники стверджують, що військовий вертоліт Польщі порушив повітряний простір у Берестовицькому районі Гродненської області.

«Польський військовий вертоліт Мі-24 на гранично малій висоті перетнув державний кордон, залетів на глибину до 1200 метрів на територію Білорусі, а потім повернувся назад», – йдеться в повідомленні.

Там додали, що поінформували польську сторону про цей «інцидент».

Міністерство закордонних справ Білорусі окремо повідомило, що викликало тимчасового повіреного у справах Польщі Войцеха Філімоновича й зажадало від нього «відповідних роз'яснень і здійснення ретельного розслідування інциденту, що стався».

Польська ж сторона проаналізує інформацію про нібито порушення її військовим вертольотом повітряного простору Білорусі, але ставиться до неї з великою обережністю.

«Ми проаналізуємо ситуацію, але до таких заяв білоруських служб слід підходити з великою обережністю. Це служби, які є прямим продовженням режиму Лукашенка», – сказав заступник міністра закордонних справ Польщі Павел Яблонський.

Він допустив, що заява може бути провокацією Мінська, «що було б цілком природно» на тлі прийдешніх парламентських виборів у Польщі.

«У білоруських ЗМІ регулярно можна прочитати статті про те, що Польща ось-ось нападе на Білорусь, там багато подібної нісенітниці», – додав дипломат.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 

Надрукувати
мітки:
коментарів