Поділитись:

«Обожнюю Луцьк та Волинь»: в тіктоці блогерки з'явились нові таємничі локації (відео)

Субота, 02 вересня 2023, 20:42
«Обожнюю Луцьк та Волинь»: в тіктоці блогерки з'явились нові таємничі локації (відео)

У тіктоці блогерка Олена показує волинянам та гостям області маловідомі та прекрасні локації нашого краю. Здебільшого усі таємні місця розташовані неподалік від обласного центру Волині.

Подорож продовжується, тому на сторінці блогерки з'явились нові випуски дослідження Луцька. 

У другій частині дівчина розповідає про місце, що розташоване за 30 хвилин від центру Луцька. Олена каже, що це неймовірне місце, яке дівчина відвідує раз на рік, аби насититись натхненням. Це Садиба Липинських у селі Затурці. На карті, каже блогерка, варто ставити позначку – Меморіальний музей В'ячеслава Липинського.

«Атмосфера тут нагадує кадри з фільмів: «Маленькі жінки» та «Гордість та упередження. Мальовнича садиба є пам'ятною історичного значення та діючим музеєм. Екстер'єр та інтер'єр будівлі надихає на красиві фото», – розповідає дівчина.

На території є місце відпочинку, де можна перекусити та посидіти. Вхід у музей – 50 гривень. Групова екскурсія – 150 гривень. За словами дівчині, у музеї представлені багато експонатів та картин.

В іншій частині тревел-блогерка відкриває завісу одразу двох локацій – Крейдяний кар'єр у с.Дачне (на карті позначений, як «Автодром ґрунтовий») та Затоплений кар'єр (проїжджаючи Озерце, їхати потрібно в сторону Клепачева).

Каже, що ці локації – своєрідний план для пікніка або побачення. Крейдяний кар'єр всього за 10 хвилин їзди від центру Луцька. На заході сонця тут можна зробити неймовірні фото.

А далі варто рушити до Затопленого кар'єру: озеро з піщаним дном та гарним краєвидом.

З мінусів, каже, 'ґрунтова дорога через ліс. З плюсів – нелюдно.

В крайній, але не останній частині пані Олена вирушає до історичної локації – село Гірка Полонка «Козацька могила».

«Волинь – це козацький край, наповнений відважними історіями та легендами того часу. Поряд з Луцьком є козацький курінь. Територія козацької Січі має у своєму складі: козацьку могилу та реалістичне відтворення тогочасного побуту і життя: вартова вежа, частокіл, вхід та інше. Тут можна оглянути побут декількох епох: козацької та УПА. На території відтворено старовинну хату та криївку», – наголошує мандрівниця.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів
27 квітня 2024
17:26
26 квітня 2024
17:45
25 квітня 2024
22:02
24 квітня 2024