Поділитись:

Уряд затвердив правила бізнесу з окупованими територіями

Вівторок, 28 лютого 2017, 17:52
Уряд затвердив правила бізнесу з окупованими територіями

Кабінет Міністрів ухвалить ухвалить порядок ввезення і вивезення товарів з окупованих територій Донецької та Луганської областей 1 березня.

Про це сказав прем'єр-міністр Володимир Гройсман на нараді з представниками металургійної промисловості, – передає Depo.ua.

"Ми завтра приймемо рішення уряду про тих критичних позиціях, які важливі для економіки України та для забезпечення нашої енергетичної незалежності. І це правило, яке буде регламентувати переміщення саме критичного, невеликої кількості потрібних компонентів", – сказав прем'єр.

Зазначимо, що на контрольно-пропускних пунктах окупованого Донбасу відсутня заборона на провезення харчових продуктів для власного споживання, вартість яких не перевищує еквівалент 5000 гривень, та сумарна вага яких не перевищує 75 кг на одну людину. Тобто, ввозити і вивозити з собою в зоні АТО через блокпости можна в розумній кількості і сало, і м'ясо, і овочі, і фрукти. А також алкогольні напої та тютюнові вироби у кількості (з розрахунку на одну людину) 200 сигарет або 50 сигар чи 250 грамів тютюну (загальною вагою, що не перевищує 250 грамів), а також 5 літрів пива, 2 літра вина, 1 літр міцних алкогольних напоїв (із вмістом спирту понад 22%).

Також з окупованих територій люди можуть вивезти меблі, домашню техніку, одяг, мобільні та інше призначені для початкового обґрунтування і подальшого проживання на території України у статусі внутрішньо переміщеного особи.

Надрукувати
мітки:
коментарів