Поділитись:

Екологи оцінили шкоду від ракетного удару по заводу в Луцьку (фото)

Вівторок, 05 вересня 2023, 13:28
Екологи оцінили шкоду від ракетного удару по заводу в Луцьку (фото)

У Луцьку екоінспектори оцінили шкоду, яку завдав ракетний удар по підшипниковому заводу SKF, у понад 160 мільйонів гривень.

Про це у вівторок, 5 вересня, повідомили на фейсбук-сторінці Державної екологічної інспекції у Волинській області.

Нагадаємо: 15 серпня під ворожий обстріл потрапив підшипниковий завод, який належить шведській SKF. В результаті відбулося руйнування конструкцій та виникла пожежа. З-під завалів рятувальники деблокували одного постраждалого та вилучили тіла трьох загиблих.

Відповідно до Методики визначення розміру шкоди, завданої землі, ґрунтам внаслідок надзвичайних ситуацій та/або збройної агресії та бойових дій під час воєнного стану, державні інспектори з охорони навколишнього природного середовища Держекоінспекції у Волинській області підрахували шкоду, завдану довкіллю.

Так, за засмічення земельних ресурсів (площа засміченої земельної ділянки – 4 608 м2) екологи нарахували шкоду довкіллю на суму 163, 5 млн грн.

Загальна площа пожежі, яка сталася внаслідок ракетного удару, склала 200 м2, шкода внаслідок викидів забруднюючих речовин в атмосферне повітря – 48,2 тис. грн.

Матеріали екоінспектори передали до Управління Служби безпеки України у Волинській області.

Екологи оцінили шкоду від ракетного удару по заводу в Луцьку (фото)Екологи оцінили шкоду від ракетного удару по заводу в Луцьку (фото) 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів