Поділитись:

У ДПС сказали, чи випускатимуть за кордон жінок, які стануть на військовий облік

Четвер, 07 вересня 2023, 17:27
Фото ілюстративне
Фото ілюстративне

Виїзд за кордон жінок, які стануть на військовий облік з 1 жовтня, наразі не обмежений.

Про це сказав речник ДПСУ Андрій Демченко, – пише «Українська правда. Життя».

Член Комітету Верховної Ради з питань національної безпеки, оборони та розвідки Федір Веніславський заявив, що жінкам, які стануть на військовий облік з 1 жовтня, обмежать виїзд за кордон.

Речник ДПСУ Андрій Демченко пояснив, що виїзд за кордон обмежений для військовозобов’язаних чоловіків та держслужбовців (без поважних причин), згідно з постановою Кабміну.

Виїзд за кордон для жінок, які мають медичні та фармацевтичні спеціальності та стануть на військовий облік з 1 жовтня, наразі не обмежений.

«На даний момент обмеження стосуються українських чоловіків у віці від 18 до 60 років, а також окремих посад державних службовців, що чітко визначено в постанові Уряду, яка регламентує Правила перетину державного кордону громадянами України. Якщо будуть внесені зміни до цих правил, відповідно вони будуть дотримуватись», – сказав Демченко.

Те, що деякі жінки стануть військовозобовʼязаними з 1 жовтня, не означає, що для них автоматично буде заборонений виїзд з України, як військовозобов’язаним чоловікам.

Якщо відповідні зміни й будуть, спочатку їх має ухвалити уряд. Наразі «УП. Життя» не знайшла жодного законопроєкту на розгляді, який би стосувався обмеження виїзду жінок за кордон.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

 

 

 

Надрукувати
мітки:
коментарів