Поділитись:

Де не можна розміщувати Wi-Fi-роутер

Понеділок, 11 вересня 2023, 02:02
Де не можна розміщувати Wi-Fi-роутер

Якість інтернет-з’єднання може залежати від розташування Wi-Fi-роутера всередині дому. Все впливає на роботу маршрутизатора: об’єкти, що розташовані в його близькому оточенні, а також приміщення, в якому розміщено цей пристрій.

Насамперед не рекомендується встановлювати маршрутизатор у саду або на задньому дворі. Погодні умови можуть вплинути на роботу Wi-Fi, а також на відстань між маршрутизатором та вашими пристроями. Рослини можуть послабити сигнал. Якщо вам потрібна більш висока швидкість інтернету, коли ви перебуваєте в саду або на задньому дворі, спробуйте встановити роутер ближче до вікна, – пише Telegraf.

По-друге, уникайте розміщення Wi-Fi-роутера в коморі. Безлад у цьому приміщенні може негативно позначитися на якості інтернет-з’єднання. Крім того, існує ризик блокування вентиляційних отворів роутера, що може призвести до його перегріву та навіть поломки.

Оптимальним варіантом буде встановлення маршрутизатора на відкритому майданчику, особливо – в центрі дому, вище за рівень підлоги. Важливо уникати близького розташування до металевих об’єктів та пристроїв Bluetooth, щоб не зменшувати швидкість Wi-Fi. Крім того, слід уникати розміщення маршрутизатора поблизу бетонних поверхонь.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 

Надрукувати
мітки:
коментарів