Поділитись:

Відключення електроенергії: чи почнуть діяти графіки з 1 жовтня

Середа, 13 вересня 2023, 09:17
Відключення електроенергії: чи почнуть діяти графіки з 1 жовтня

В Україні графіки відключень, хоч їх уже й розробили, застосовуватимуть винятково під час обстрілів та пошкодження енергетичного обладнання. Планів запроваджувати графіки відключення струму з 1 жовтня немає.

Про це сказали в Міненерго, – повідомляє OBOZREVATEL.

Станом на сьогодні електроенергетична, вугільна, нафтогазова галузі України посилено готуються до нового опалювального сезону.

«Електроенергії, що виробляється українськими електростанціями, достатньо для забезпечення потреб споживачів. Вдень спостерігається профіцит потужностей. Тому застосування відключень з 1 жовтня в будь-якому з регіонів країни не планується», – зазначають у відомстві.

Проте відключення споживачів можливі у разі пошкодження енергетичної інфраструктури ворогом під час обстрілів, як це відбувалося минулого опалювального сезону. Враховуючи, що в деяких регіонах виникали ситуації з несправедливим розподілом електроенергії між споживачами, оператори системи розподілу розробили та заздалегідь опублікували графіки можливих відключень.

На сьогодні жодних відключень побутових споживачів протягом усього осінньо-зимового періоду не передбачається.

До слова, графіки відключень у більшості регіонів уже розробили. Далеко не факт, що їх застосовуватимуть, проте розуміння, як довго може тривати відключення, є. Наприклад, у Львівській області діяти вони почнуть лише за розпорядженням «Укренерго» та за необхідності скоротити споживання. При цьому тривалість відключень може становити до двох годин поспіль та до чотирьох годин на добу.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів