Поділитись:

«Зробити цирк з місця, де повний спокій»: під Луцьком – скандал під час поховання Героїв

Субота, 16 вересня 2023, 22:06
«Зробити цирк з місця, де повний спокій»: під Луцьком – скандал під час поховання Героїв

На Волині на кладовищі у селі Гаразджа розгорівся конфлікт між волонтеркою та прихожанами УПЦ «МП».  

14 вересня в останню путь провели двох Захисників Віталія Велічка та Антона Бучка

Волонтерка Вікторія Пруднікова хоронила полеглого Героя Антона Бучка, сироту, за яким доглядала у госпіталі. Вона заявляла, що на кладовище до процесії Віталія Велічка прибув російський патріархат, що неабияк її обурило. За її словами «родина і попи московські виробляли чудеса. Нам довелося чекати з труною, допоки вони відспівають свого Героя». Зокрема, зазначала, що їм влаштували скандал на Алеї Слави, а прихожани московської церкви, за її словами, плювали в спину «О, волонтерка ця з*срана прийшла ховати свого».

Слова волонтерки опублікував ВСН.

«Вчора сталася дуже неприємна ситуація на кладовищі. Я думаю, мене сьогодні вся родина іншого загиблого буде дивитися. Вчора приїхав руський патріархат на кладовище. Родина і попи московські виробляли чудеса. Нам довелося чекати з труною, допоки вони відспівають свого Героя. Я дякую нашим українським священникам за терпіння, за мудрість, дякую, що ви настільки витривалі, добрі і справжні християнини. Вчора нам влаштували скандал на кладовищі на Алеї Слави, бо ми українці, а на їхню думку української церкви не має бути, має бути тільки рускій патріархат. Вчора ви мене довели до глибини ненависті. Я стояла біля труни сироти, я вчора хоронила ту дитину… Ще такого свавілля воєнкомат не бачив,  вчора військові за голову трималися, бо не могли зрозуміти, що робиться. Що ви вчора нам виробляли на кладовищі – в голову не вкладається. Я служу своїй державі 10 рік – хоронимо, привозимо… Але ще такого я не бачила, щоб мене так принижували, щоб мені прихожани московської церкви плювали в спину «О, волонтерка ця з*срана прийшла ховати свого». Я буду йти до влади з пікетами, щоб вас закривали, бо це так не має бути. Я не могла вчора сироту схоронити, бо мені вчора в спину московські прихожани плювали», - сказала обурена волонтерка.

Сьогодні, 16 вересня, на повідомлення Вікторії Пруднікової надійшла відповідь зі сторони загиблого Віталія. За словами Марії Пашкевич, Героя відспівувала церква, яку вибрала мама загиблого. Наголосила, що ніякої суперечки не було, а була розмова стосовно поховання, і батюшки між собою розмовляли. Також каже, що духовий оркестр у Віталія був від воєнкому, а не МП.

«Вікторія Пруднікова Я людина, яка була зі сторони загиблого Віталія! Відспівувала церква, яку вибрала мама загиблого. На цьому можна і закінчити – ми всі прийшли вшанувати памʼять Віталію, яка б це церква не була. Ми прийшли до нього. В моєму випадку – це друг, однокласник, сусід! Про яку суперечку між батюшками, яку витримку ви говорите? Була розмова стосовно поховання, батюшки між собою розмовляли, мама Віталія, підійшовши запитала, чому не хороните дітей!!! Тоді підійшов воєнком, який сказав, що зараз хоронимо Віталія (так заздалегідь, не в той день, було вирішено – не нами!) Вся Родина Віталія буде дивитись Вас? Через яку причину? Ви хто для них? В людей біда до кінця життя...Попи і родина виробляла чудеса, які? Напівпритомна, напівжива мама, яка втратила єдиного сина, яка не могла стакан води тримати, що Вам зробила? Бо ми присутні цього не замітили …Скандал який? Воєнком не бачив свавілля...якого? До речі духовий оркестр у Віталія був від воєнкому, а не МП, як ви виразились. Що виробляли на кладовищі – поясніть, ми цього не бачили? Того дня було поховання двох Героїв – це Віталій і Антон. Питання, чому сторона Віталія стала на коліна і віддала шану загиблому герою Антону, а сторона Антона – проігнорувала – це з Вашої подачі Вікторія, тому що відспівував МП? Віталій воював з 2014 року за Батьківщину, ця дитина лежала в труні без 1/3частини тіла, цей хлопець поклав життя за наш спокій і майбутнє, невже він не заслужив шани в останній дорозі, через те, що мама вибрала церкву МП? Коли лежать в трунах хлопці – ви маєте сміливість – ділити їх на ваш і наш? Не в цій ситуації, Вікторія, потрібно піаритись! Забагато неправди на вашому ефірі і дописі! Просто віддати шану і помолитись за душу наших Героїв, які пішли в Небесний Спокій, які поховані на Алеї Слави, а ви з цього захотіли зробити балаган? Здивована, що ви собі дозволили робити цирк з місця, де повний спокій».

Нагадаємо: Лучанин Велічко Віталій Юрійович (08.07.1994 року народження) був призваний на військову службу по мобілізації. Загинув 11 вересня під час виконання бойового завдання поблизу населеного пункту Новомайорське Донецької області.

Лучанин Бучко Антон Анатолійович (02.10.1991 року народження) учасник бойових дій, 04.03.2022 року був призваний на військову службу по мобілізації до складу військової частини. Під час виконання бойового завдання, пов’язаного із захистом територіальної цілісності та незалежності України, отримав поранення. Помер 10.09.2023 року під час лікування в КП «Волинський обласний госпіталь для ветеранів війни» Волинської обласної ради.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 

Надрукувати
мітки:
коментарів