Поділитись:

МОН підтримує відсторонення нещеплених дітей від занять

П'ятниця, 22 вересня 2023, 06:19
МОН підтримує відсторонення нещеплених дітей від занять

Міністерство освіти і науки підтримує відсторонення від очного навчання дітей, які не щеплені від кору.

Такою є офіційна позиція МОН щодо обмежень на відвідування дитячих закладів без щеплень проти кору, запроваджених у Рівненській та Чернігівській областях, – передає Освіта.ua.

Постанови головних санітарних лікарів областей про відсторонення нещеплених дітей прийняті згідно зі статтею 15 Закону «Про захист населення від інфекційних хвороб», яка регламентує, що невакциновані діти не можуть відвідувати дитячі заклади, за винятком тих, хто має медичні протипоказання до вакцинації.

За інформацією МОН, наразі в Україні Міністерством охорони здоров’я ініційована «наздоганяюча» вакцинальна кампанія для охоплення щепленнями невакцинованих проти кору дітей до 17 років.

Її метою є проведення понад 260 тисяч щеплень дітям, які через карантин, повномасштабну війну, евакуацію пропустили щеплення проти кору.

У межах кампанії проведено понад 100 тисяч щеплень, тобто майже 40% від запланованих. Наразі низькі рівні охоплення щепленнями в ході кампанії реєструються в Чернігівській, Вінницькій, Одеській, Івано-Франківській, Сумській областях.

Тому Міністерство освіти і науки спільно з Міністерством охорони здоров'я та Центром громадського здоров'я закликає батьків не нехтувати плановими щепленнями та вакцинувати дітей проти кору, паротиту та краснухи.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів