Поділитись:

Іван у третьому поколінні: у волинській бригаді служить мінометник «Дисбат»

П'ятниця, 22 вересня 2023, 10:42
Іван у третьому поколінні: у волинській бригаді служить мінометник «Дисбат»

Мінометник Камінь-Каширського батальйону Волинської бригади тероборони на псевдо «Дисбат» є Іваном у третьому поколінні.

Про це розповіли у пресслужбі 100-ї Волинської бригади ТрО.

– Діда мого Іваном звали, і батька звуть Іваном – тож ми з ним обидва Івани Івановичі, – усміхаючись розповідає волинський тероборонівець.

Чоловік у цивільному житті був будівельником, а на захист України став ще 2018 року – служив у 14 окремій механізованій бригаді, брав участь в АТО/ООС.

Вдома на пана Івана з Перемогою чекає 70-річний батько, сестра, брат, а також – найбільша радість загартованого в багаторічних боях воїна, 11-річна донечка Софійка.

– А Перемога точно буде за нами? – провокаційно запитуємо ми у пана Івана.
– Так точно! – впевнено відповідає боєць, – Докладаємо максимальних зусиль, аби цей час настав якнайшвидше!

Нагадаємо: Лиманський напрямок сьогодні лишається одним з найгарячіших на фронті. Саме тут росіяни ще намагаються йти вперед, не шкодуючи ані людей, ані техніки, проте особливих успіхів у ворога немає. І одна з причин тому — ефективна робота екіпажів FPV-дронів окремої бригади Сил тероборони ЗС України з Волині, яка з весни цього року стримує російський наступ на кордоні Луганщини та Донеччини. Командування швидко оцінило потенціал FPV-дронів, після чого в бригаді з’явилися не тільки екіпажі безпілотників-камікадзе, а й школа, де навчають майбутніх пілотів FPV-дронів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 

Надрукувати
мітки:
коментарів