Поділитись:

Якою буде погода на Волині до кінця вересня

Субота, 23 вересня 2023, 14:25
Фото: Юрій Фетисов
Фото: Юрій Фетисов

На Волині теплої погоди слід очікувати до кінця вересня, наразі триває м’який перехід в осінь.

Про це розповіла чергова синоптикиня Волинського обласного гідрометеоцентру Леся Пасічник, – повідомляє Суспільне.

Зі слів синоптикині, тепла погода буде спостерігатися в суботу, 23 вересня. Температура повітря становитиме +23...+28 градусів в області, в Луцьку – +25...+27 градусів. Проте в ніч з 23 на 24 вересня очікується наближення холодного атмосферного фронту, зокрема похолодання на декілька днів.

«23 вересня з другої половини дня можливі короткочасні дощі та грози. Вночі 24 вересня більше по західній частині нашої області можливі значні дощі, грози. Вдень 24 вересня очікується зниження денної температури: ніч буде досить теплою – +13...+18 градусів, але вдень буде +17...+22 градуси», – каже Леся Пасічник.

З 25 вересня в Луцьку та в області денна температура повітря почне знову поступово підвищуватися, опадів не очікується, говорить синоптикиня.

«В понеділок буде +19...+24 градуси, у 26 вересня – до +25°C, 27 вересня – до +27°C. В принципі, до кінця вересня температурний фон буде досить високим, як для цієї пори. Ночі будуть ще теплими. Вересень нас ще порадує лагідним теплом», – розповіла синоптикиня.

Наразі середньодобова температура перевищує багаторічну норму на чотири-шість градусів, температурний максимум сягав +25°C...+28°C.

Зі слів Лесі Пасічник, метеорологічна осінь ще не настала, а середньодобова температура за багаторічними показниками наразі відповідає показникам червня. Суттєве зниження температури повітря на 7-10 градусів синоптики прогнозують уже з початку жовтня: очікується +18...+20 градусів і можливі дощі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів